25 / 04 / 2024

Alman otel zinciri Türkiye'de Rhea'dan 4 otel istiyor

Alman otel zinciri Türkiye'de Rhea'dan 4 otel istiyor

Rhea'nın yönetim kurulu başkanı Onur Takmak, uzun süredir Türkiye pazarına girmek isteyen bir Alman otel zinciriyle de anlaşma yapmak üzere olduklarını açıkladı



Uluslararası yatırım ve proje geliştirme şirketi olarak faaliyet gösteren Rhea'nın yönetim kurulu başkanı Onur Takmak, uzun süredir Türkiye pazarına girmek isteyen bir Alman otel zinciriyle de anlaşma yapmak üzere olduklarını açıkladı. Takmak, Alman otel zinciri için ilk etapta yatırım maliyeti 80-100 milyon euro'yu bulacak 4 otel projesi geliştireceklerini kaydetti. Bu otellerden üçünün İstanbul'da, birinin ise İzmir'de olacağını söyleyen Takmak, şöyle konuştu:
"Bu grup, ilk etapta sadece İstanbul'de 3 bin yatak kapasitesine ulaşmak istiyor. Grubun daha sonra yapacağı yatırımın miktarı bizin onlar için cazip projeler sunmamıza, bu projeler için uygun arsaları üretmemize bağlı olacak. Buna göre Alman grubun Türkiye'deki otel sayısı 2 - 3 yıl 10 - 12'ye, biz de onlar için yaptığımız yatırım miktarımız 300 milyon euro'ya çıkarabilir."

Rhea'nın, yatırımcı ortağı Alman Union Investment'la birlikte İzmir'de inşaatına başladığı 10 bin metrekarelik perakende parkı projesinin kiracısı ise Media Markt olacak. Onur Takmak, 20 - 25 milyon euro'ya mal olacak projenin 30 yıllığına Madia Mark'ta kiralandığını belirterek, projenin kısa bir süre içinde tamamlanacağını söyledi. Takmak, Ankara'da biri 10 bin metrekarelik tek kiracılı, diğeri ise 35 bin metrekarelik 3 kiracılı olmak üzere iki pirkende parkı projesi daha yapacaklarını da ifade etti.

Rhea'nın Türkiye ve yakın çevresinde gayrimenkul, sağlık, enerji, tarım ve finansal hizmet alanlarında faaliyet gösterdiğini kaydeden Onur Takmak, "Gayrimenkul alanında bir ya da bir kaç kiracının yer alacağı perakende parkları, şehir otelleri, lojistik binalar, hastane binaları ve prime ofisler gibi uzun süreli kira kontratı oluşturabilecek alanlara yöneleceğiz. Alışveriş merkezi ve konut projelerine asla yatırım yapmayı planlamıyoruz" dedi.

Caddeler mercek altında
Türkiye'de şehir otelleri alanında ciddi bir potansiyel bulunduğuna dikkat çeken Onur Takmak, İstanbul,  İzmir  ve  Ankara  başta olmak üzere büyük şehirlerde, özellikle Taksim, Sultanahmet, Kadıköy, Esentepe merkezi semtlerde iş ve şehir oteli projeleri geliştirmek istediklerini ifade etti.

Rhea'nın Hadımköy'de 40 bin metrekare, Gebze'de 30 bin metrekare olmak üzere 2 lojistik gayrimenkul projesi üzerinde çalıştığını belirten Onur Takmak, "Ana cadde perakendeciği konusunda da çalışmalarımız olacak. Nişantaşı'nda İstiklal Caddesi ve Bağdat Caddesi'nde yer arıyoruz. İstiklal ve Bağdat caddelerinde birer projeye start vermek üzereyiz" diye konuştu.

'Geleceğin alışveriş tarzı perakende parkları olacak'
Rhea Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Takmak, Türkiye'de alışveriş merkezi projeleri geliştirmektense bir ya da bir kaç büyük kiracının yer aldığı ve perakende parkı olarak anılan alışveriş binaları geliştirmeyi tercih ettiklerini belirtti. Alışveriş merkezi yönetmenin uzmanlık gerektiren ve çok spesifik bir konu olduğunu kaydeden Takmak, "Alışveriş merkezlerinde hem bu merkezi ziyaret edenleri memnun etmek, bunun için doğru marka karmasını oluşturmak, hem de onlarca kiracının beklentilerini karşılamak gerekiyor. Bizim amacımız ise uzun vedeli kira kontratları oluşturarak karlı yatırımlar yapmak. Bu yüzden perakende parkları yapmayı tercih ediyoruz" dedi. Avrupa'da ve ABD'de 'Big Box' olarak tabir edilen perakende parklarının gün geçtikçe çoğaldığını ifade eden Takmak, "Dünyada alışveriş tercihleri perakende parkları yönünde gelişiyor, yakın zamanda Türkiye'de de öyle olmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Milliyet


Geri Dön