26 / 04 / 2024

Preiss Daimler'den Balıkesir'e 120 milyon Euro'luk yatırım!

Preiss Daimler'den Balıkesir'e 120 milyon Euro'luk yatırım!

Balıkesir'e 120 milyon Euro'luk yatırım yapmayı planlayan Alman Preiss Daimler'in (PD Grup) Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Preiss Daimler, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulundu.



Balıkesir'e 120 milyon Euro'luk yatırım yapmayı planlayan Alman Preiss Daimler'in (PD Grup) Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Preiss Daimler, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulundu.


OSB'yi ve ardından Gökköy Lojistik Merkezi'ni gezen Daimler, OSB Müdürü Mesut Eray, yönetim kurulu üyeleri Nazmi Yarış ve Bedri Kurtoğlu ile Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler'den bilgi aldı.


Daimler, kendisinin bin 200 hektarlık bir OSB alıp yönettiğini belirterek, "Onun için bu konularda bilgim var. OSB'mizde 360 şirketimiz var. 13 bin kişi de çalışanlarımız var. Batı ve Doğu Almanya birleştikten sonra o yeri alıp yeniden canlandırdım. Tekrar hayata geçirdik. Kendi inşaat şirketim vardı" dedi.


Gördüğü kadarıyla Balıkesir'in gelişmiş bir OSB'ye sahip olduğunu ifade eden Daimler, "Tabii su tesisatı hangi maddeleri temizleyebiliyor, hangilerini temizleyemiyor bu ilgimi çeker. Gördüğüm kadarıyla sağ tarafımızda daha boş alanımız var. Projemizde bir Türk ortağımız var. Projeyi gerçekleştirmek için en önemli teşvikler bizimle. Tabii ki ilgimi işçiler çekiyor. İşçi bulabilecek miyiz? Almanya'dan bile iş arayanlar bize mektup gönderdi. Balıkesir'de bir şeyler yapacağımızı duymuşlar." ifadelerini kullandı.


MALZEMEYİ SATMA KORKUSU YOK

Laboratuvardan üretime kadar büyük bir tesis kurmayı planladıklarını vurgulayan Daimler, "Cam elyaf, kompozit, fiberglas üreteceğiz. Buraya ayak basmamızın işçi noktasında önemi büyük. Malzemeyi satamayacağımız diye bir korkumuz veya faktör yok. Ürettiğimiz ürünleri, Almanya, Amerika, Çin, Rusya'ya uçak, otomobil ve spor sektörüne veriyoruz. Traktör kabininde kullanılıyor. Her cep telefonunda 8 gram cam elyaf var. Milyarlarca telefon var." dedi. Görüşmenin ardından Daimler'e, yöresel zeytinyağı hediye edildi.


Hürriyet 


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Balıkesir dev bir yatırıma ev sahipliği yapacak. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un davetlisi olarak Balıkesir’e gelen Peiss Daimler (PD Grup) yöneticileri, Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu. Almanya’dan Koca Seyit Havaalanı’na uçak ile gelen PD Grup Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Preiss Daimler, Yönetim Kurulu Üyesi Jöran Pfuhl ve Türkiye Temsilcisi Ogün Fırat, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ve OSB Müdürü Mesut Eray tarafından karşılandı.


İlk olarak Gökköy Lojistik Köyü’nde incelemelerde bulunan Daimler ve beraberindeki heyet burada Başkan Uğur ve yetkililerden bilgi aldılar. Daha sonra yatırım yapacakları 204 dönümlük arazide incelemelerde bulunan Daimler, kuracakları kompozit üretimi yapacakları fabrika ile birlikte, kendilerine malzeme üretecek olan 5 yeni fabrikanın daha kurulacağını açıkladı. Daimler, ürettikleri kompozit malzemelerin uçak, savaş, otomobil sanayi gibi 70’e yakın sektörde kullanıldığını ifade etti. Fabrikanın inşa edileceği arazide Başkan Uğur ile birlikte incelemelerde bulunan PD Grup yetkilileri daha sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan Robotik Otopark’ı inceledi.


Alman yatırımcılar Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’yı ziyaret ettikten sonra Başkan Uğur ile birlikte Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’ya hareket ettiler.


Akşam 



Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;


Balıkesir'e 120 milyon Euro'luk yatırım yapmayı planlayan Alman Preiss Daimler'in (PD Grup) Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Preiss  Daimler, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulundu.


OSB'yi ve ardından Gökköy Lojistik Merkezi'ni gezen Daimler, OSB  Müdürü Mesut Eray, yönetim kurulu üyeleri Nazmi Yarış ve Bedri Kurtoğlu ile  Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler'den bilgi aldı.


Daimler, kendisinin bin 200 hektarlık bir OSB alıp yönettiğini  belirterek, "Onun için bu konularda bilgim var. OSB'mizde 360 şirketimiz var. 13  bin kişi de çalışanlarımız var. Batı ve Doğu Almanya birleştikten sonra o yeri  alıp yeniden canlandırdım. Tekrar hayata geçirdik. Kendi inşaat şirketim vardı"  dedi.


Gördüğü kadarıyla Balıkesir'in gelişmiş bir OSB'ye sahip olduğunu  ifade eden Daimler, "Tabii su tesisatı hangi maddeleri temizleyebiliyor,  hangilerini temizleyemiyor bu ilgimi çeker. Gördüğüm kadarıyla sağ tarafımızda  daha boş alanımız var. Projemizde bir Türk ortağımız var. Projeyi gerçekleştirmek  için en önemli teşvikler bizimle.  Tabii ki ilgimi işçiler çekiyor. İşçi  bulabilecek miyiz? Almanya'dan bile iş arayanlar bize mektup gönderdi.  Balıkesir'de bir şeyler yapacağımızı duymuşlar." ifadelerini kullandı.


MALZEMEYİ SATMA KORKUSU YOK


Laboratuvardan üretime kadar büyük bir tesis kurmayı planladıklarını  vurgulayan Daimler, "Cam elyaf, kompozit, fiberglas üreteceğiz. Buraya ayak  basmamızın işçi noktasında önemi büyük. Malzemeyi satamayacağımız diye bir  korkumuz veya faktör yok. Ürettiğimiz ürünleri, Almanya, Amerika, Çin, Rusya'ya  uçak, otomobil ve spor sektörüne veriyoruz. Traktör kabininde kullanılıyor. Her  cep telefonunda 8 gram cam elyaf var. Milyarlarca telefon var." dedi. Görüşmenin ardından Daimler'e, yöresel zeytinyağı hediye edildi.



Yeni Akit




Haber Anayurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;




Alman Preiss Daimler (PD Grup) tarafından Balıkesir'e 120 milyon avroluk yatırımla, cam elyaf, kompozit ve fiberglas üretim tesisi kurulacağı bildirildi. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un Balıkesir Organize Sanayi Bölgesindeki incelemelerinin ardından PD Grup Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Daimler ile Ankara'da temaslarda bulunduğu belirtildi. 

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Uğur, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile görüşerek yatırım için destek sözü aldıklarını bildirdi. Uğur, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı yetkililerine bilgi verdiklerini ve ajansın Balıkesir'e yapılacak bu yatırımı Stratejik Yatırım kapsamında değerlendireceğini kaydetti. Daimler de ajans yetkilileri Mustafa Rumeli, Fatih Altınyava, Muhittin Arslan ve Yunus Emre Ceylan ile son derece verimli bir toplantı yaptıklarını ifade etti. 


Anayurt

Geri Dön