23 / 04 / 2024

Alman REC Real Estate Diyarbakır Multi'nin AVM projesinin denetimini üstlendi!

Alman REC Real Estate Diyarbakır Multi'nin AVM projesinin denetimini üstlendi!

Gayrimenkul şirketlerine teknik danışmanlık hizmeti vermekte olan REC Real Estate Consultancy, İstanbul’da bulunan şubesi üzerinden Multi Turkey için yeni yapılan Forum Diyarbakır Alışveriş Merkezi için proje denetimi görevini üstlendi.



Faaliyet ve uzmanlık alanı gayrimenkul şirketlerine teknik danışmanlık hizmeti vermekte olan REC Real Estate Consultancy, İstanbul’da bulunan şubesi üzerinden Multi Turkey için yeni yapılan Forum Diyarbakır Alışveriş Merkezi için proje denetimi görevini üstlenmiştir. Bu yeni proje ile Frankfurt’lu gayrimenkul danışmanlık şirketi Türkiye’deki faaliyetlerini genişletmeye devam ediyor. 

Alman – Türk uzman ekibi Dr. Tarkan Barin (proje yönetimi), Faruk Başer (proje sorumlusu – inşaat) ayrıca Dieter Reineck ve Henry Fritzsche (proje sorumlusu – teknik yapı donanımı) tarafından oluşmaktadır.

Proje geliştirici Multi Turkey, Hollandalı Multi şirketine aittir. 12 Avrupa ülkesi ve Türkiye’de aktif olan Multi, Türkiye dahil bütün Avrupa’da 500’den fazla çalışanı ile faaliyet göstermektedir. Multi, perakende uzmanı olarak Avrupa genelinde toplam 60 alışveriş merkezini yönetmekte olup, Forum Diyarbakır şirketin 12. alışveriş merkezini oluşturmaktadır. 

Forum Diyarbakır projesi 58.000 metrekarelik arsa üzerinde bulunmakta ve 112.000 metrekarelik brüt kat alanı (GFA) olarak inşa edilmektedir. Mart 2015’de ziyaretçiler için kapılarını açmayı hedefleyen alışveriş merkezinde 142 mağaza ve 1.300 araçlık otopark alanı bulunacaktır. Forum Diyarbakır bölgenin en büyük alışveriş merkezleri arasında yer alacaktır. Projenin bulunduğu inşaat alanı yeni yapılanmakta ve yakınında yeni bir yerleşim (konut) alanı bulunmaktadır. Diyarbakır 850.000 nüfusu ile Güneydoğu Anadolu’nun ikinci büyük kentidir. Alışveriş merkezi kentin en önemli ana caddelerinden birinin üzerinde ve havaalanına 7 km uzaklıkta bulunmaktadır. 

REC Genel Müdürü Dr. Tarkan Barin: „Forum Diyarbakır’ın özelliği yapı sanatındaki yöresel geleneklerin cephelerdeki malzemeler, uygun desenler ve sembollerle mimari olarak alınması ve uygulanmasıdır. Ayrıca alışveriş merkezin büyüklüğü ve geniş kiracı yelpazesi de bölgede yeni perakende standartları oluşturacaktır." 

Tarkan Barin "Alman - Türk uzman ekibimiz ile teknik know-how ve yerel koşullardaki tecrübelerimizi birleştiriyoruz. İnşaat projesinin denetimi ile müşterimizin çıkarlarını kalite, zaman ve maliyet denetimi gerçekleştirerek sağlamaktayız" diye açıkladı.

REC bir çok Avrupa ülkesinde, Türkiye’de ve Rusya’da aktif olarak danışmanlık hizmeti vermektedir. REC 2013 senesinde toplamda 3,7 milyon metrekare gayrimenkul alanı için kalite kontrolü gerçekleştirmiştir. Yaklaşık 700 gayrimenkul incelenmiş ve denetlenmiştir. Bunların 160’i ofis ve ticari gayrimenkul için teknik durum tespiti ve proje denetimi hizmetleridir.




Geri Dön