28 / 03 / 2024

Alman TUI güneye yeni otel açıyor!

Alman TUI güneye yeni otel açıyor!

TUI CEO'su Bötthcer, Türkiye'nin Alman tatilcilerin en sevdiği ülkelerden biri olduğunu belirterek, yeni otel markaları Pruvida'nın ilk iki tesisinden birinin Belek'te diğerinin de Yunanistan'ın Kos Adası'nda açacaklarını söyledi



 Uluslararası turizm şirketi TUI'nin (Touristik Union International) CEO'su Dr. Volker Bötthcer, Türkiye'nin artık müşterilerinin en sevdiği tatil ülkelerinden biri sayıldığını, 2009-2010 turizm yılı içinde yaklaşık 530 bin Alman tatilcinin TUI ile Türkiye'ye seyahat ettiğini söyledi. Merkezi Almanya'nın Hannover kentinde bulunan TUI'nın '2011 Yaz Kataloğu Sunumu' dolayısıyla Conrad Oteli'nde düzenlenen toplantıda konuşan Bötthcer, 'Artık Türkiye, müşterilerimizin en sevdiği tatil ülkelerinden biri sayılıyor. Geçen 2009- 2010 turizm yılı içerisinde yaklaşık 530 bin Alman tatilci, TUI ile Türkiye'ye seyahat etti. Böylelikle Türkiye TUI için üçüncü en önemli destinasyon oldu. Sadece 2010 yazında yüzde on oranında bir rezervasyon artısı gerçekleşti'' dedi. Geçen seneler içerisinde Türkiye'de göstermiş oldukları bu hızlı gelişmenin TUI'nin büyüme stratejisinin temel direğine işaret ettiğini ifade eden Bötthcer, Robinson, Magic Life ve Sensimar ile başarıyla temsil edildiklerini anlattı.

REZERVASYON % 15 ARTTI
TUI Almanya'nın, geçen 2010 yazında iddialı büyüme hedeflerine ulaştığını ifade eden Bötthcer, 'TUI'nin, geçen 2010 yaz sezonunda yeniden büyüme rayına girdiğini, müşteri sayısı yüzde beş oranında artarken, cirolarının yüzde üç oranında artış gösterdiğini kaydetti. Bötthcer, 2010-2011 kış sezonunda TUI konuklarının sayısının hemen hemen bütün bölgelerde artış gösterdiğini ifade ederek, Türkiye'deki rezervasyonlarda da şimdiye dek yüzde 15'ten fazla artışın ortaya çıktığını söyledi.

İlk iki Pruvida Belek ve Kos Adası'nda
Bötthcer, genişleme programlarının bundan sonraki aşamasının merkezinde 'Puravida' ve 'Best Family' olmak üzere iki yeni otel konseptinin yer aldığını söyledi. TUI'nin, yeni otel markası olan Puravida'nın iki resort tesisinden birini Türkiye'de açacağını belirten Bötthcer, 'TUI'nın en öne çıkan markası yeni otel markamız Puravida Resorts'tur. Başlangıcı Türkiye Belek ve Yunan Kos Adası'ndaki iki resort tesisle yapıyor. Puravida markasıyla 30 ile 50 yaş aralığındaki deneyimli ve dünyaya açık tatilcilere hitap etmek istiyoruz. 2015 senesine dek portföyü 15 resort tesise çıkartacağız' dedi.
Sabah


Geri Dön