30 / 03 / 2024

Almanya Lindlar Halil İbrahim Camisi törenle açıldı!

Almanya Lindlar Halil İbrahim Camisi törenle açıldı!

DİTİB bağlı "Lindlar Halil İbrahim Camisi" dualarla açıldı. Açılış kurdelesini Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, Lindlar Belediye Başkanı Dr. Georg Ludwig, cami derneği başkanı Ali Yiğittekin birlikte kesti.



Köln Başkonosolosu Engin, caminin açılmasının geleceğe yönelik ümitlerini artırdıklarını belirterek, "Bu tür açılışları gördükçe nereden gelip nereye gittiğimizi hem insana hem kendi cemaatimize ne tür güzel yatırımlar yaptığımızı, gençlerimize, geleceğe ilişkin nasıl güzel ümit verdiğimizi, özellikle çocuklarımızın gözündeki ışıktan görüp geleceğe yönelik ümidimiz artıyor" diye konuştu.


Lindlar Belediye Başkanı Ludwig ise konuşmasında, şehirlerinde kilise olduğunu ve artık Müslümanların da ibadet edecekleri modern bir yapıya kavuştukları için cami açılışından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Lindlar Halil İbrahim Cami Derneği Başkanı Ali Yiğittekin, daha önce ibadet etmek için camisi olan farklı şehirlere gitmek zorunda kaldıklarını, en yakın caminin 7 kilometre mesafedeki başka bir şehirde olduğunu belirtti. Yiğittekin cami derneği üyeleri olarak borca girerek aldıkları binanın inşaatında cemaatin bizzat çalıştığını ifade etti.


Yiğittekin, kentlerinde hızla artan Müslüman nüfusun ibadet ihtiyaçlarını karşılamak için bu camiye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Yiğittekin, ''Biz istiyoruz ki bizden sonra da birileri gelsin ve camimize sahip çıksın. Lindlar halkı açılıştan çok memnun, herkese hayırlı uğurlu olsun" dedi.


Törende, caminin yapımında emeği geçenlere sertifika verildi.


AA


Geri Dön