16 / 04 / 2024

Almanya'da sigara içen kiracılar için kötü haber!

Almanya'da sigara içen kiracılar için kötü haber!

Almanya'da sigara içen kiracılar için kötü haber geldi. Almanya'da Düsseldorf Eyalet Mahkemesi, komşularının rahatsız olması durumunda sigara içen kişilerin de kira sözleşmesinin feshedilebileceğine karar verdi.



Almanya'da komşularının dumandan rahatsız olması durumunda sigara içen kişilerin kira sözleşmelerinin feshedilebileceğine hükmedildi.


40 yıldır oturduğu evinde sigara içen ve bu nedenle komşularını rahatsız ettiği için evinden çıkarılmak istenen 75 yaşındaki Friedhelm Adolfs adlı kiracı, Düsseldorf Eyalet Mahkemesine açtığı davayı kaybetti.


Mahkeme, ev sahibini haklı bularak kiracı Friedhelm Adolfs'un evi boşaltmasına karar verdi. Ancak mahkeme temyiz yolunu açık bıraktı.


Geçen yıl bölge mahkemesine dava açan Adolfs, bu davayı da kaybetmiş ve bir üst mahkeme olan eyalet mahkemesine müracaat etmişti.


Bölge mahkemesinin kararında, sigara içen kişinin defalarca uyarılmasına rağmen evini havalandırmadığı ve sigara kokusunun diğer insanların sağlığına zarar verdiğini belirterek ev sahibinin sözleşmeyi feshetmesini haklı bulmuştu.


Kararda, kişilerin evlerinde sigara içebileceğini ancak çevredeki insanların bundan rahatsız olmamaları gerektiği ifade edilmişti.


Adolfs geçen yılki mahkeme kararından sonra ülkede popüler hale gelmiş ve çok sayıda kişi dava masrafları için yardım toplamaya başlamıştı.


AA


Geri Dön