19 / 04 / 2024

Almus ve Köklüce HES özelleştirme ihalesi sonuçlandı!

Almus ve Köklüce HES özelleştirme ihalesi sonuçlandı!

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Almus ve Köklüce hidroelektrik santrallerinin özelleştirme ihalesinde, en yüksek teklifi, 750 milyon 500 bin lirayla Gül Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.



Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Almus ve Köklüce hidroelektrik santrallerinin özelleştirme ihalesinde, en yüksek teklifi, 750 milyon 500 bin lirayla Gül Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.




Söz konusu santraller ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemiyle özelleştirmesi ihalesinin nihai görüşmesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığında (ÖİB) yapıldı.


İhaleye, Reşadiye Hamzalı Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, Gül Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, Turcas Petrol AŞ, Nokta Yatırım Holding AŞ, Yapısan Elektrik Üretim AŞ, Ece Tur Ece Turizm İnşaat Ticaret ve Mağaza İşletmeciliği AŞ, MBM Enerji İnşaat Turizm Emlak Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ - Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Turizm Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ Ortak Girişim Grubu, Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat AŞ, Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ, Özçınar Elektrik Malzemeleri Madencilik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. - Hidrosolar Elektrik Üretim İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu, Akörenbeli Hidroelektrik Santral Yatırımları Yapım ve İşletim AŞ'nin dahil olduğu 11 şirketin yetkilileri katıldı.


Komisyon başkanlığını Osman İlter'nin yaptığı ihalede, önce kapalı zarfla, elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda verilen 551 milyon liralık en yüksek teklifin ardından, altı elemeli tur gerçekleştirildi.


 İlk elemeli turda en düşük teklifi veren Ece Tur Ece Turizm İnşaat Ticaret ve Mağaza İşletmeciliği AŞ elenirken, ikinci turda Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ, üçüncü turda Nokta Yatırım Holding AŞ, dördüncü turda Özçınar Elektrik Malzemeleri Madencilik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. - Hidrosolar Elektrik Üretim İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu, beşinci turda Turcas Petrol AŞ ve son turda Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat AŞ ihale dışı kaldı.


Açık artırmada başlangıç tutarı, 713 milyon 850 bin lira ve artırım aralığı ise 100 bin lira olarak belirlendi. Reşadiye Hamzalı Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ ve MBM Enerji İnşaat Turizm Emlak Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ - Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Turizm Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ Ortak Girişim Grubu ilk turda ihaleden çekildi.


Akörenbeli Hidroelektrik Santral Yatırımları Yapım ve İşletim AŞ, birkaç tur sonra ihaleden çekilirken, açık artırma, Yapısan Elektrik Üretim AŞ ve Gül Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ arasında devam etti.


İhalede, en yüksek teklifi 750 milyon 500 bin lirayla Gül Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.


Tokat'ta bulunan hidroelektrik santralleri, Almus'ta 27 megavat, Köklüce'de ise 90 megavat olmak üzere toplam 117 megavat kurulu güce sahip.


AA


Geri Dön