27 / 04 / 2024

Alo 181 hattına en çok sorulan soru kentsel dönüşüm oldu!

Alo 181 hattına en çok sorulan soru kentsel dönüşüm oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Alo 181 Çevre ve Şehircilik Hattına 8 ayda 60 bin çağrı geldi. En çok çağrı İstanbul’dan gelirken, en çok merak edilen konu ise kentsel dönüşüm oldu...



Alo 181’e ilginç istek ve şikâyetler de geldi. “Harabe evini verip karşılığında villa isteyen, karısının camdan silkelediği halı çevreyi kirletiyor” diye şikâyet eden vatandaşlar ise bunlardan sadece bir kaçı

Çevre ve  kentsel dönüşüm konularındaki bilgi,  şikâyet ve önerilerinin dinlendiği Alo 181  Çağrı Merkezi’ne  kurulduğu 8 aylık dönemde  60 bin çağrı geldi. Çağrı merkezine  gelen telefonların yüzde 55’i  kentsel dönüşüm hakkında oldu.  Kentsel dönüşümü en fazla  merak eden il İstanbul olurken,  İstanbul’u İzmir, Ankara, Kocaeli, Bursa, Antalya, Trabzon, Kayseri,  Adana  takip etti.

“Karım halı silkeleyip çevreyi kirletiyor”

Kentsel dönüşümün ardından vatandaşlar Alo 181’i  çevreyle ilgili aradı. Daha çok etraflarındaki çevre kirliliğini şikayet eden vatandaşlar arasında  ilginç şikayet  ve istekleri  olanlar da var. Gelen telefonlar arasında; içtiği sigaranın çevreye ne kadar zarar verdiğini soran, kentsel dönüşümde harabe evini verip karşılığında villa isteyen, karısının camdan silkelediği halıyı  çevreyi kirletiyor diye şikâyet eden, “Tarlama tohum serptim yağmur yağacak mı?” diye soranlar var. 

 İşte Alo 181’e gelen diğer ilginç çağrılar şunlar oldu:

 -Kentsel dönüşümde devletin kredi desteği sağladığını duyan vatandaş, Alo 181 arayarak ticaret ile uğraştığını, durumunun kötü olduğunu, faiz oranları ve geri ödeme koşulları uygun olduğu için bu krediden faydalanıp faydalanamayacağını sordu.

-İstanbul’da bir fabrikada çalışan vatandaş, kendi çalıştığı fabrikayı çevreye atık attığı için ihbar etti.

-Kentsel dönüşüm projesinden faydalanıp yeni dairesine geçmiş olan bir aile Alo 181 Arayarak Bakan Erdoğan Bayraktar’ı evinde misafir etmek istediğini Bakan Bayraktar’a çok minnettar olduğunu ve muhakkak beklediğini belirtti.

- Ramazan’da davulcuların  gürültüsünden rahatsız olan vatandaş Alo 181 arayarak ihbarda bulundu. Bir vatandaş evin altına inerek davulcuyu kovaladığını belirtti.


-Antalya’dan bir çiftçi Alo 181’e bir koli reçel gönderdi. Bakan Bey’i ve çalışmalarını çok beğendiğini ve kendisine teslim edilmesini istedi.



Geri Dön