24 / 04 / 2024

Alp Alkaş Gayrimenkul Merkezi 3. dönem mezunlarını verdi!

Alp Alkaş Gayrimenkul Merkezi 3. dönem mezunlarını verdi!

Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle 2014 yılının Ocak ayında kurulan Alp Alkaş Perakende ve Gayrimenkul Merkezi (AA PGM) 3'üncü mezunlarını verdi.



Alkaş Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı ve Jones Lang LaSalle Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş'ın vefat eden oğlu Alp Alkaş anısına Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle Ocak 2014'te kurulan Alp Alkaş Perakende ve Gayrimenkul Merkezi (AA PGM) 3'üncü mezunlarını verdi. Yeni dönem mezunları için perakende sektörünün öncü isimleri biraraya geldi. 


Törende konuşan Avi Alkaş, oğlunun vefatının ardından yurtiçi ve yurtdışından sevenlerinin yaptıkları bağışların yanı sıra Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) ve The International CouncilofShoppingCenters (ICSC) gibi derneklerin katkısıyla birlikte Özyeğin Üniversitesi'nde bir Perakende Gayrimenkul Merkezi kurulduğunu hatırlattı. Alkaş, merkezde, perakende alanında uzmanlaşmayı ve gençleri sektöre kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti. 


Perakende ve gayrimenkul ağırlıklı yüksek lisans programı Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkam Hüsnü Özyeğin, merkezin desteğiyle üniversite bünyesinde perakende ve gayrimenkul ağırlıklı (retail & real estate concentrated MBA) yüksek lisans programının hayata geçirildiğini belirtti. 


Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, "Geçtiğimiz dönem Deloitte'la beraber hazırladığımız Eğitim İhtiyacı Analizi Raporu'nda, BMD markalarının yer aldığı gıda-dışı modern perakende sektöründe, 2023 yılma kadar mağazalarda ve merkezde toplam yaklaşık 675 bin yeni iş yaratüacağını, dolayısıyla bu kadar yeni çalışana ihtiyaç duyulacağını belirttik" dedi. 


'Merkez Türk ekonomisinin geleceğine katkı sağlayacak'

 Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü de AYD olarak ISCS eğitimlerini AA PGM çatısı altında gerçekleştirdiklerini söyledi. Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra ise merkezin, sektöre ve Türk ekonomisinin geleceğine büyük bir katma değer sağladığını kaydetti. Afra, merkezin, bu alanda daha donanımlı insan kaynağı oluşturacağını düşündüğünü ifade etti. 


Dünya



Haber Para Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi üçüncü dönem mezunlarını verdi. Bugüne kadar 55 öğrenciyi mezun eden ve 2016'da 30 mezun daha verecek olan merkezin yeni dönem mezuniyet törenine Sina Afra, Hüsnü Özyeğin gibi sektörün önde gelen isimleri katıldı. Tören Avi Alkaş'ın konuşmasıyla başladı. Alp Alkaş'ın anısını böyle bir merkez ile yaşatmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Alkaş'ın ardından söz alan Işıl Erol merkezin GYODER ile yaptığı işbirlikleri ile ilgili bilgi verdi. Konuşmaların ardından Yomi Kastro moderatörlüğünde Hüsnü Özyeğin ve Sina Afra'nın katıldığı bir oturum düzenlendi. Kastro bu oturumun aynı zamanda mezun olacak öğrencilere bir son ders niteliği taşıdığını ifade etti. Sina Afra, E-Bay'de çalışırken şirket adına yaptığı bir alım sonrası girişimci olmak istediğini ifade etti. 2008'de online fashion satışı yapmaya karar verdiğini, o dönemde pazarın boş olduğunu kaydetti. Bunu yapmaya karar verdiğinde çevresinden pek destek görmediğini anlatan Afra, dinleyicilere "İnandığınız işin peşinden gitmekten vazgeçmeyin" mesajını verdi. 


Hüsnü Özyeğin de finans sektöründe başlayan kariyerine kendi bankasını kurarak devam etme kararını hangi koşullarda aldığını paylaştı. Girişkenliğinin yıllar içinde girişimciliğe evrildiğini ifade eden Özyeğin genç girişimcilere risk almaktan çekinmemeleri tavsiyesinde bulundu. Oturumun ardından öğrencilere mezuniyet belgeleri teslim edildi. 


Para


Geri Dön