24 / 04 / 2024

Alp Gürkan'ın Tarabya'daki arazisinin satışı için başvuru yapıldı!

Alp Gürkan'ın Tarabya'daki arazisinin satışı için başvuru yapıldı!

TMSF, Alp Gürkan'ın gayrimenkullerine el koymuştu. Sarıyer Tarabya'daki 2 bin 240 metrekarelik arazinin satışı için İstanbul 3 No'lu Tabiat Varlıklarının Koruma Bölge Kurulu'na başvuruldu.



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Soma Holding'in patronu, 301 işçinin hayatını kaybettiği kömür madenini işleten Alp Gürkan'ın gayrimenkullerine el koymuştu. Sarıyer Tarabya'daki 2 bin 240 metrekarelik arazinin satışı için İstanbul 3 No'lu Tabiat Varlıklarının Koruma Bölge Kurulu'na başvuruldu. Alan, Hazine hissesinde görülüyor. TMSF Haziran 2014'te Soma'da 301 işçinin hayatını kaybettiği kömür madenini işleten Alp Gürkan'ın mal varlığına tedbir kararı uygulamıştı. Daha sonra Soma işçilerinin tazminatlarının TMSF tarafından ödenmesine yönelik bir yasal düzenleme yapıldı. TMSF, bunun üzerine Alp Gürkan'a ait 7 taşınmazı satışa çıkardı. Gürkan, TMSF ve sendika ile sulh sözleşmesi yaptı. Anlaşma yapılınca TMSF satışları geri çekti. 


Kurul gündeminde

 İstanbul 3 No'lu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun önceki günkü toplantı gündeminde bu arazi yer aldı. Hazine'ye ait görünen arazinin satış, tahsis ya da kiralamasına ilişkin görüşüldü. Bu arazinin bir kısmı imar planlarında düşük yoğunluklu konut, bir kısmı çocuk bahçesi, bir kısmı da parklar ve dinlenme alanı görünüyor. 


Cumhuriyet


Geri Dön