29 / 03 / 2024

Alparslan Doğan: Keçiören'de kentsel dönüşüm şart!

Alparslan Doğan: Keçiören'de kentsel dönüşüm şart!

Ozdoğan Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Doğan, Türkiye'nin en kalabalık ikinci ilçesi konumunda bulunan Keçiören'deki emlak sektörüyle ilgili Habervaktim'e çarpıcı bilgiler verdi.



Ozdoğan Emlak Yönetim Kurulu Başkam Alparslan Doğan, Türkiye'nin en kalabalık ikinci ilçesi konumunda bulunan Keçiören'deki emlak sektörüyle ilgili Habervaktim'e çarpıcı bilgiler verdi.

 

KEÇİÖREN'DE 3 BİN EMLAKCI VAR


Resmi ve gayri resmi olmak üzere Keçiören'de 3 bine yakın emlakçmm bulunduğunu kaydeden Doğan, belgeli çalışan emlakçıyı da ev almak isteyen vatandaşı da ilgilendiren bir sıkıntıyı aktararak, "Keçiören'de çok emlakçı var. Bunların çoğu emlakçilik belgesi ve eğitimi almadan gayri resmi olarak çalışıyor. Kasap bile emlakçilik yapar duruma geldi. Bu bizim işimizi de zorlaştırıyor, çoğu vatandaş da mağdur oluyor. Bu kişiler vergi vermeyerek devlet de büyük zarar ediyor" dedi. 


DOLANDIRICILARA DİKKAT! 


1997'den bu yana Keçiören'de emlak alanında hizmet verdiğini anlatan Doğan, ev almak isteyen vatandaşların otobüs duraklarına ve duvarlara asılan "Uygun Kredi İmkanı" yazılı afişlere itibar etmemelerini de belirterek, "Resmen dolandırıcılık. 

Vatandaşlarımız ofisi olmayan, geçmişi olmayan hiçbir kimseye itibar etmesin. Dolandırıcılar, vatandaştan 35 bin kaparo alarak ortalıktan kayboluyorlar. Bu şekilde çok kişi mağdur oldu ve canı yandı. Onun için yeri yurdu belli olmayan kişilerle alışveriş yapmayın " diye konuştu.

 

ANKARA'NIN EN GÜZEL SEMTİ 

Yüzbinlerce kişi tarafından Keçiören'in tercih edilme sebebi hakkında da düşüncelerini paylaşan Doğan, "Keçiören, ailecek oturulabilecek Ankara'nın en güzel semtidir. İnsanlar çok fazla sıkıntıyla karşılaşmaz burada. Herkes birbirini tanır. Keçiören'de oturanların çoğu Anadolu'nun çeşitli yerlerinden gelen kişilerdir. İnsanlara sıkıntı çıkarabilecek pek fazla kişi burada barınamaz. Ahlaki açıdan da sıkıntıyla karşılaşmazsınız" şeklinde konuştu. 


EN BÜYÜK SORUNUMUZ OTOPARK 

Keçiören'in kentsel dönüşümle biran önce buluşması gerektiğini aktaran Doğan, "Kentsel dönüşüm konusunda belediyeden haber bekliyoruz. Keçiören'de kentsel dönüşüm şart hale geldi. İnsanlar merkezden ayrılmak istemiyor ama merkezdeki binalar da çok eski. Burada 34 binanın birleşmesiyle çok kata dönülmesi, yeşil alanın, çocuk parkının, otoparkının olması çok iyi olur. Özellikle Keçiören'in otoparka büyük ihtiyacı var. Bu konuda Keçiören Belediyesi'nin çalışması olduğunu duyduk. Projeler bitince Keçiören Ankara'nın değil Türkiye'nin yaşanılabilecek en güzel ilçesi olacak İnşallah" ifadelerini kullandı. 


FİYATLAR DUDAK UCUKLATIYOR 

Alparslan Doğan, Keçiören'de 70 bin ila 1 trilyon arasında ev fiyatlarının değiştiğini metronun açılmasıyla birlikte metro çevresindeki dairelerde yüzde 20 artış yaşanacağını açıkladı. 


Osman Akdoğan/Habervaktim


Geri Dön