07 / 05 / 2024

Alparslan Üniversitesi'nin hizmet binasının temeli atıldı

Alparslan Üniversitesi'nin hizmet binasının temeli atıldı

Muş Alparslan Üniversitesi Kütüphane Bilgi İşlem Hizmet Binası'nın temel atma törenine YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'da katıldı.



Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Muş Alparslan Üniversitesi Kütüphane Bilgi İşlem hizmet binası temel atma törenine katıldı.
               
Muş"ta bulunan Özcan, Vali Erdoğan Bektaş"ı makamında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Ardından Suvaran köyü mevkisindeki Muş Alparslan Üniversitesi kampüsü yerleşkesindeki Kütüphane Bilgi İşlem hizmet binasının temel atma törenine katılan Prof. Dr. Özcan, burada yaptığı konuşmada, uzun konuşup kimseyi yormak istemediğini belirterek, kampüsteki çalışmalardan çok etkilendiğini söyledi. Özcan, 'Ümit ediyorum bir sene zarfında buradaki binaların hepsi yükselecek ve özlemini duyduğumuz bir kampüse Muş halkı ve Türkiye kavuşacaktır. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi.
               
Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç da Ankara"dan büyük destek aldıklarını ifade ederek, kampüs alanındaki bazı binaları prestij binaları olarak tanımladıklarını belirtti.
               
Kütüphane Bilgi İşlem Hizmet Binası"nın yaklaşık 8 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olduğunu söyleyen İnanç, 'Bu inşaatımızın yaklaşık maliyeti 8 milyon 360 bin TL iken biz 5 milyon 560 bin TL"ye ihale ettik. Bu binamız, önümüzdeki yıl kasım ayında ilgili firma tarafından bizlere teslim edilecektir' diye konuştu.
               
Bütün çalışmaları birlikte yaparak, hedef büyüttüklerini anlatan İnanç, şunları kaydetti:
               
'Hedefimiz, 2011-2012 eğitim-öğretim yılına, 2011 Eylülünde kampüs yerleşkemizde merhaba diyebilmek. Bunun için elbette ki bize düşen işler olduğu gibi bunu gerçekleştirmekte bize katkı sağlayan kurumlar da söz konusu. Yerelde başta Sayın Valimiz olmakla birlikte tüm kurumlarla uyumlu bir şekilde çalışıp, süreci hızlandırmaya gayret ediyoruz. Ankara"nın bu anlamda bize katkısı küçümsenemez.'
               
Vali Bektaş ise son günlerde Muş"un ilkler yaşadığını ve bölgesinde bir merkez olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.
               
Konuşmaların ardından, YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, Vali Bektaş, Rektör Prof. Dr. İnanç ve 14 ilin üniversite rektörü, butona basarak Kütüphane Bilgi İşlem Hizmet Binası"nın temelini attı.
               
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, daha sonra, Bingöl Üniversitesinin 2010-2011 akademik yılı açılış törenine katılmak üzere karayoluyla Bingöl"e hareket etti.


Geri Dön