26 / 04 / 2024

Alper Göker: Ankara'da konut stoku 25 bini aştı!

Alper Göker: Ankara'da konut stoku 25 bini aştı!

Yeni konut stokunun 25 bini aştığı Ankara'da, satışlardaki durgunluğun aşılması için projelerin konum değerine, hedef kitlenin ihtiyaç ve hayallerine hitap edecek iletişim stratejileri uygulanması öneriliyor...



Yeni konut stokunun 25 bini aştığı Ankara'da, satışlardaki durgunluğun aşılması için projelerin konum değerine, hedef kitlenin ihtiyaç ve hayallerine hitap edecek iletişim stratejileri uygulanması öneriliyor. 


Büyük konut projeleri ve ticaret merkezlerine yönelik satış, iş geliştirme, proje yönetimi, kiralama alanlarında faaliyet gösteren AKG Statü şirketinin kurucu ortağı Alper Göker, Ankara'da konut stoku artarken, satışlarda yaşanan daralmanın sektör açısından sorunlara yol açabileceğini, tüm şirketlerin pazarlama ve finans stratejilerini yeniden masaya yatırmaları gerektiğini belirtti. 


3+1'le 1+1 yan yana 



Şu anki satış rakamlarının geçmiş yılları arattığını kaydeden Göker, "Ankara'da satışına başlanan yeni konut stoku 25 bine ulaştı. 

Stokun erime süreci de uzadı. Ancak, bu durumun geçici olduğuna inanıyorum. İnşaat sektörü oyuncuları, bugün yaşanan sorunları, yenilikçi kampanyalar ile aşabilir" dedi. 


Konut projeleri Konut büyüklükleri ve hedef kitlesi ne olursa olsun inşaatı devam eden ve stokta bekleyen konutların temel sorununun fazlası ile birbirlerine benzemeleri olduğunu kaydeden Göker, "Konut müşterisi birbirine benzeyen formlardan birini seçmekten hoşlanmıyor. Bu yüzden yeni konut projelerinde basmakalıp görsellik yerine değişken seçenekler sunulmasını öneriyoruz" diye konuştu. 


Konut projeleri planlanırken karma karakteristik formatlardan çok, birbirine yakın metrekareli formlarda üretilmesinin satış hızını pozitif yönde etkileyebileceğini savunan Göker, şunları söyledi: "Her bütçeye uygun alternatif sunma hedefiyle aynı binada hem 1+1, hem 5+1 konut üretiliyor. Aileler yalnız yaşayanların olduğu binalarda oturmaktan, yalnız yaşayanlar da ailelerin oturduğu binalarda yaşamaktan kaçmıyor. Binalar ya 1+1 ve 2+1 gibi yalnız yaşayanlara ya da 3+1 ve üzerindeki büyük1ükte üretilerek ailelere hitap etmeli." 



'Kadınlar karar veriyor' 



Konut alımlarında nihai kararın kadınlar tarafından verildiğinin altını çizen Göker, "Kadınlar, konutu natamam alıp, hayallerindeki evi gerçekleştirme fikrine çok sıcak yaklaşıyor. Bu fikir ile proje geliştiren inşaat şirketleri de satışta çok daha hızlı sonuçlar alıyor. Yakın zamanda kimlikli inşaat projelerinde bu satış stratejisinin standartlaşacağını düşünüyorum" şeklinde ifade etti. 


Hülya Çaylak/ Milliyet Gazetesi 


Geri Dön