26 / 04 / 2024

Alper Göker: İnşaat sektörü gelecekten umutlu!

Alper Göker: İnşaat sektörü gelecekten umutlu!

Yeni konut stokunun 25 bini aştığı Ankara'da, projelerin konum ve hedef kitlenin ihtiyaçlarına hitap edecek stratejiler geliştirmesi şart. AKG Statü şirketinin kurucu ortağı Alper Göker sektörle ilgili konuştu.



AKG Statü şirketinin kurucu ortağı Alper Göker, Ankara'da konut stoku artarken, satışlarda yaşanan daralmanın sektör açısından sorunlara yol açabileceğini, tüm şirketlerin pazarlama ve finans stratejilerini yeniden masaya yatırmaları gerektiğini belirtti. 


EN ÖNEMLİ DİNAMİK 


Şu anki satış rakamlarının geçmiş yılları arattığını kaydeden Göker, "Ankara'da satışına başlanan yeni konut stoku 25 bine ulaştı. 


Stokun erime süreci de uzadı. Ancak, bu durumun geçici olduğuna inanıyorum. Türkiye'nin genç nüfusu, inşaat sektörünün en önemli dinamiği. Bu genç nüfusun barınma ihtiyacı, yani konuta olan ihtiyaç sektörün sigortası. 


İnşaat sektörü oyuncuları, bugün yaşanan sorunları, yenilikçi kampanyalar ile aşabilir" dedi.


BİRBİRİNE YAKIN METREKARE 


Konut projeleri planlanırken karma karakteristik formatlardan çok, birbirine yakın metrekareli formlarda üretilmesinin satış hızını pozitif yönde etkileyebileceğini savunan Göker, "Her bütçeye uygun alternatif sunma hedefiyle aynı binada hem 1+1, hem 5+1 konut üretiliyor. Aileler yalnız yaşayanların olduğu binalarda oturmaktan, yalnız yaşayanlar da ailelerin oturduğu binalarda yaşamaktan kaçınıyor" diye konuştu. 


Akşam Ankara


Geri Dön