17 / 04 / 2024

Alper Özkan: Türkiye'ye gelen Rus turist sayısı yüzde 15 arttı!

Alper Özkan: Türkiye'ye gelen Rus turist sayısı yüzde 15 arttı!

Moskova Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Özkan: "2014 yılı ilk 7 aylık dönemde Türkiye'ye gelen Rus turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,19 arttı" dedi




Türkiye, daha fazla Rus turist çekebilmek için turizm sezonun uzatılması ve alternatif turizm dallarının tanıtılmasına ağırlık veriyor. 


Moskova'daki Crocus Expo fuar alanında başlayan Uluslararası "Otdykh Turizm Forumu'nu AA muhabirine değerlendiren Moskova Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Alper Özkan, Türkiye'de sezonun sonuna yakın bir döneme denk gelmesine rağmen fuara önem verdiklerini söyledi.


Fuarın Rusya'da alternatif turizm dallarının tanıtılması ve sezonun genişletilmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Özkan, 350 metrekarelik Türkiye standında alternatif turizm dallarına ağırlık verdiklerini anlattı.


- Rusya'dan gelen turist sayısı yüzde 15 arttı 


Özkan, bu yılın ilk 7 ayında Türkiye'ye gelen Rus turist sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,19 artarak 2 milyon 729 bin 442 olduğunu bildirdi.


Rusya'da şu ana kadar önemli bir başarı yakaladıklarını ifade eden Özkan,"Dünyadaki siyasi gelişmeler ve ülkeler arasındaki ekonomik yaptırımların döviz kurlarına yansıması gibi faktörleri gözönüne alındığında, ülkemizin Rusya pazarında böyle bir artış yakalaması ciddi bir başarıdır" dedi.


- "Türk turizmciler Rus fuarlarına daha aktif katılım göstermeli"


Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır da bu yıl Rusya pazarından beklentilerin karşılandığını söyledi.


Çorabatır, Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının tüm bölgelerde artığına işaret ederek, "Rusya bizim için çift hanelerde artış göteren bir pazar ve bunun önümüzdeki yıllarda da böyle olmasını umut ediyorum" diye konuştu.


Türk turizmcileri, Rusya'da düzenlenen fuarlara daha fazla katılım göstermeye çağıran Çorabatır, sektörel başarının tüm unsurların katılımıyla elde edilebileceğini vurguladı.


Uluslararası  "Otdykh" Turizm Forumu'na Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen turizm şirketleriyle tur firmaları katılıyor. Forum 19 Eylül'e kadar devam edecek.




AA




Geri Dön