24 / 04 / 2024

Alper Taşdelen Çankaya projelerini inceledi!

Alper Taşdelen Çankaya projelerini inceledi!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, belediye meclis üyeleriyle yaptığı inceleme gezisinde Çankaya'nın dört bir yanında devam etmekte olan ve eylül ayında açılmaya hazırlanan tesis ve parkları tanıttı.




Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, belediye meclis üyeleriyle yaptığı inceleme gezisinde Çankaya'nın dört bir yanında devam etmekte olan ve eylül ayında açılmaya hazırlanan tesis ve parkları tanıttı.


Pilot bölge olarak seçilen Oran- Atatürk Sitesi ve İlkbahar mahalleleri çevresinde yeni çöp toplama sistemlerinin tanıtımı ile başlayan gezi parklar, okullarda devam eden onarımlar, asfalt ve kaldırım çalışmaları ile devam etti. Bölgeye yerleştirilen 3 tonluk konteynerler ile çöp toplama sisteminde önemli bir yenilik yapıldığı bilgisini Meclis üyelerine aktaran Temizlik İşleri yetkilileri, tüm semtlere yayılması planlanan büyük konteynerlerle birlikte "Çöpler 21.00'de Dışarı" uygulamasının sağlıklı işlemesi için de gerekli önlemleri aldıklarını bildirdiler.


ÇANKAYA UFKUNDA YENİ HEDEFLER VE AÇILIŞLAR VAR


Çalışmalar hakkında Belediye Meclis Üyelerine bilgi veren Taşdelen, kültür merkezi ve kapalı yüzme havuzu çalışmalarında son aşamaya gelindiğini, yeni gündüz bakımevleri, Çankaya evleri, temalı parklar, tamamen elden geçirilmiş bakımlı okullar,  ömürlük renkli kaldırım ve yollar, muhtarlık hizmet binaları ve yaya bölgesi düzenlemeleri ile özlenen Çankaya'yı yeniden inşa edeceklerini aktardı.


Cebeci'de yapımı tamamlanan ve çocuk odası, hobi kursları, Bahar Evi, gençlik merkezi ve belediye hizmet birimi yer alacak 5 katlı Çankaya Evi'ni gezen Taşdelen, açılışın eylül ayında yapılacağının müjdesini verdi. Başkan Taşdelen, ayrıca arsa tespiti yapılan Küçükesat bölgesi içinde Çankaya Evi çalışmalarına başladıklarını belirtti. Talepler doğrultusunda düzenlenecek Çankaya Evleri'nin semtlerde vatandaş-belediye ilişkisini daha da güçlendireceğini  ifade etti.


EĞİTİME TAM DESTEK


Zemininde problem bulunan Sevgi Gündüz Bakımevinin yeniden inşa edileceğini, Yıldız bölgesinde merkezi bir noktada yapılacak gündüz bakımevinin projesinin tamamlandığını aktaran Taşdelen, Çayyolu'nda temel atma hazırlığı yapılan gündüz bakımevi arsasını meclis üyelerine tanıttı. Yeni gündüz bakımevinde çocuklar için 80 metrekare alanda hobi bahçesi kurulacağını kaydeden Taşdelen, Meclis üyelerine kreş alanında önemli bir hizmet standardı yakalayan Çankaya Belediyesi'nin 5 yeni gündüz bakımevi ile birim sayısını 16'ya çıkaracağını bu sayede 2 bin 500 çocuğa eğitim olanağı sağlanacağı bilgisini de verdi.


Pek çoğu tepeden tırnağa yenilenen, bir kısmına da malzeme desteği verilen okulların Çankayalı çocuklar ve aileleri için taşıdığı öneme değinen Taşdelen, ziyaret edilen okullardaki çalışmaları meclis üyeleri ile birlikte denetledi. Okul ve okul aile birliği yöneticilerinin bakım onarım için teşekkür ettiği Taşdelen, bu yıl 59 okulda detaylı onarım yaptıklarını, 32 okula ise malzeme desteği sağladıklarını söyledi. Taşdelen, Çankaya'da bulunan 200'ü aşkın okulun tatil dönemlerinde yenilenip, çocukların sağlıklı ortamlarda eğitim almaları için tüm imkanlarını kullanacaklarını söyledi.


ÇANKAYA'YA TEMALI PARKLAR YAKIŞIR


Çukurambar bölgesinde yer alan Çansera Kent Bahçesi'nde devam eden Biyolojik Gölet ve Pony Park ve Yaşamkent'te devam eden Yaşar Kemal Parkı çalışmalarını da yerinde inceleyip meclis üyelerine bilgi veren Taşdelen, temalı parkların sayısının artırılacağını söyledi. Halkın talepleri doğrultusunda projelendirilen parkların vazgeçilmez yaşam alanları olacağını kaydeden Taşdelen, bu yıl 12 parkın açılacağını söyledi.


Çansera'da verilen molada sera çalışmalarını da inceleyen Taşdelen, 350 bin kışlık çiçek üretimine başlayan çalışanlarına teşekkür etti. 


ÇANKAYA'NIN ÖRNEK PROJELERİ BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR


Alacaatlı'da yapımı devam eden şantiye alanını da gezen Heyet, İncesu, Emek, Mebusevleri, Cebeci, Gaziosmanpaşa, Sancak, İlkbahar, Hilal, Yücetepe, İlkadım, Ümitköy, Çayyolu, Yaşamkent bölgelerinde yapılan renkli kaldırım ve asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.


Çok sayıda sokakta aynı anda yol açma, asfalt serme, asfalt yenileme ve kaldırım çalışmasını bir arada yürüttüklerini söyleyen Taşdelen, sezon öncesi belirlenen 130 bin ton asfalt hedefini de 180 bin tona çıkarmayı planladıklarını belirtti.


Hadiye Tuncer Parkı içerisinde yer alan Mebusevler Muhtarlığı'nı da ziyaret eden Taşdelen ve Belediye Meclis Üyeleri, çevre sakinleriyle sohbet eti. Yeni binanın yapı elemanları ve mimarisi ile pek çok kurum ve kişi tarafından örnek alındığını söyleyen Muhtar Sevim Özsoylu Özdoğan, Başkan ve ekibine teşekkür etti. Muhtarlık binalarını yenileyerek, mahallelerin önem verdikleri temsilcilerine yakışır binalar yaptıklarını söyleyen Taşdelen, yenilenen muhtarlık binası sayısının 20'ye ulaştığını belirtti.


Kent ve Tarım ekibince yürütülen Hobi Akademisi'ni de ziyaret eden heyet, çeşitli eğitimler verilmek üzere hazırlanan binayı gezdi. Semt sakinlerine ilk etapta bitki yetiştirme ve bakımı eğitimi verilecek merkez, uygulamalı hobi bahçelerinde doğal tohumların kullanılmasıyla takdir topladı.


TAŞDELEN VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA TEŞEKKÜR


İnceleme gezisinde mahalle muhtarları, esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelen Çankaya heyeti, çalışmalar hakkında görüş de aldı.


Beklenen hizmet anlayışına kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirten vatandaşlar, çalışmalardan memnuniyetlerini belirttiler. Gün boyu çalışmalar hakkında detaylı bilgi alan Belediye Meclis Üyelerinin teşekkürlerini ve beğenilerini belirttiği alan gezisinde Taşdelen, Belediye’nin hizmet üretimi ve kalitesini artırmasında Belediye Meclisi'nin katkılarının da göz ardı edilemeyeceğini ve sorunsuz bir kent için daha fazla çaba harcayarak halkın özlediği Çankaya'yı hep birlikte kuracaklarını ifade etti.



Çankaya belediyesi




Geri Dön