24 / 04 / 2024

Alpullu Şeker Fabrikası özelleştiriliyor!

Alpullu Şeker Fabrikası özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi, Türkiye´nin ilk şekerinin üretildiği Alpullu Şeker Fabrikası´nı özelleştirme kapsamına aldı



Özelleştirme İdaresi Türkiye´de ilk defa şeker üretimini gerçekleştiren Alpullu Şeker Fabrikası´nı özelleştirme yoluyla satışa çıkardı. Edirne İpsala ve Tekirdağ Muratlı´da taşınmazları olan fabrika için Özelleştirme İdaresi 2 Ağustos 2010 tarihine kadar gelen teklifleri değerlendirecek.

Alpullu Şeker Fabrikası´nın özelleştirilmesine karar verilen Edirne taşınmazı 3 bin 845 metrekare arsa ve üzerinde bulunan gayrimenkullerden oluşuyor. Arsa üzerinde 135 metkarelik bölge binası, 115 metrekarelik 2 lojman ve son parselde de 2 bin 959 metrekare arsa üzerinde 483 metrekarelik kullanım alanı olan müştemilat bulunuyor. Fabrikanın Tekirdağ Muratlı ilçesindeki taşınmazı ise 2 bin 931 metrekare arsa ve üzerindeki 101´er metrekarelik 2 büro üstü lojman,  348 metrekarelik bölge binası 238 metrekarelik ambar, hangar ve garaj gibi müştemilatlardan oluşuyor.

Özelleştirme İdaresi, Alpulu Şeker Fabrikası´nın bu taşınmazlarını satış yöntemi ile özelleştirilmek üzere ayrı ayrı ihale edecek. İhale; kapalı zarfla teklif almak ve pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

 


Geri Dön