17 / 04 / 2024

Alsancak Stadyumu'nun hali içler acısı!

Alsancak Stadyumu'nun hali içler acısı!

Depremde yıkılma riski taşıdığı gerekçesiyle 4 ay önce kapatılan Alsancak Stadı’yla ilgili olarak bugüne dek bir somut adım atılmazken, tesisin içler acısı hali görenleri üzüyor.



Depremde yıkılma riski taşıdığı gerekçesiyle 4 ay önce kapatılan Alsancak Stadı’yla ilgili olarak bugüne dek tek bir somut adım atılmazken kaderine terkedilen emektar tesisin içler acısı hali, görenlerin yüreğini burkuyor.


Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın liglerin başlamasına 4 gün kala Alsancak’a kilit vurmasının ardından maçlarını burada oynayan Altay, Karşıyaka, Göztepe ve Altınordu il il, ilçe ilçe dolaşıp stat arar hale geldi. Tesisin kapatıldığı günlerde arazinin alışveriş merkezine dönüştürüleceği konusu yeniden gündeme gelirken, Bakanlık Alsancak Stadı’nın spor alanı olarak kalacağını açıkladı.


Aradan geçen süreçte  İzmir  Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve kulüp yöneticileri yıkılma riski bulunan tribünlerin yerine portatif tribün yapılması önerisini tartıştı.


İzmir kulüplerinin taraftarları 15 Kasım’da yaptıkları ortak mitingde Alsancak’ın modern şekilde yenilenmesini talep etti. Tüm bu gelişmelere rağmen, aradan geçen 4 ayda tesisin akibetiyle ilgili ne bir açıklama yapıldı, ne bir adım atıldı, ne yeni proje çizildi ne de ihaleye çıkıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün de taşındığı tesiste sadece zemine bakan Altay’dan bir personel çalışmayı sürdürüyor.


İÇLER ACISI MANZARA


Alsancak Stadı’nın her yerini yabani otlar kapladı. Saha kenarında yer alan ağaçların biri fırtına nedeniyle devrildi. Kulüplerin geçen yaz ceplerinden yaklaşık 700 bin TL harcayarak yenilediği saha zemini de berbat hale geldi. Bakımı için ekim ayında en az 10 çuval çimle ara ekim yapılması gereken sahaya 4 çuval ekim yapılabildi. Zemini yine geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yabani otlar bürüdü.




Geri Dön