26 / 04 / 2024

Alstom, Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin bakımını üstlenecek!

Alstom, Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin bakımını üstlenecek!

Alstom Power Türkiye, Afşin-Elbistan A Termik Santrali Ünite 3 buhar türbin jeneratörlerinin sargı yenilemesi, tamir ve bakımını yapmak üzere EÜAŞ (Elektrik Üretim A.Ş.)’ın açtığı kamu ihalesini kazandı




Alstom Power Türkiye, Afşin-Elbistan A Termik Santrali Ünite 3 buhar türbin jeneratörlerinin sargı yenilemesi, tamir ve bakımını yapmak üzere EÜAŞ (Elektrik Üretim A.Ş.)’ın açtığı kamu ihalesini kazandı.  4 x 344 MW Afşin-Elbistan A Termik Santrali için imzalanan sözleşmenin değeri yaklaşık 13 milyon Euro. 


Sözleşme uyarınca Alstom Power Türkiye, Ünite 3’ün bakımı kapsamında; jeneratör, rotor ve stator sargı yenilemesinin yanı sıra buhar türbinlerinin tamir ve büyük bakımını üstlenecek ve yedek parçalarını sağlayacak.  Tüm bu bakım ve onarım işlerinin 2013 yılı sonunda tamamlanması bekleniyor. Yedek parçalar Alstom’un Almanya, İtalya ve İsviçre’deki üretim merkezlerinden tedarik edilecek.  


Alstom Türkiye Ülke Başkanı Adil Tekin sözleşme ile ilgili olarak “Alstom; Afşin-Elbistan A Termik Santrali’ndeki her biri 344 MW gücündeki türbin-jeneratör gruplarının orijinal üreticisidir. Bilgi birikimimiz ve tecrübemiz sayesinde, büyük bakım ve yenileştirme çalışmalarını planlanandan daha kısa sürede tamamlayarak en kısa zamanda Ünite 3’ün enerji üretimine katkısını sağlamayı hedefliyoruz. Bu sözleşme EÜAŞ ile olan güçlü ilişkilerimizi daha da güçlendirdi” dedi. 


Alstom, Türkiye’nin yaklaşık 53 GW’lık kurulu elektrik gücünün %50’sinden fazlasının ana ekipmanlarını tedarik etmiştir.  Alstom Power’ın bu zamana kadar gerçekleştirdiği termik santrali projeleri arasında ayrıca; anahtar teslim 1200 MW Hamitabat Kombine Çevrim Güç Santrali, anahtar teslim 320 MW Çan Termik Santrali ile 630 MW Yatağan Termik Santrali, 420 MW Yeniköy Termik Santrali ve 630 MW Kemerköy Termik Santrali’nin tüm ünitelerindeki buhar türbinleri ve jeneratörleri bulunuyor.  



Geri Dön