19 / 04 / 2024

Alstom Transport Türkiye'nin hızlı tren projeleriyle ilgileniyor!

Alstom Transport Türkiye'nin hızlı tren projeleriyle ilgileniyor!

Alstom’un amiral şirketi konumundaki Alstom Transport, geçen yıl 5.2 milyar Euro ciro yaptı. Alstom Transport Türkiye Genel Müdür Arda İnanç, Türkiye’deki hızlı tren projeleri ile de yakından ilgilendiklerini açıkladı



Şirketin dünya genelinde 24 bin 700 çalışanı bulunduğunu söyleyen Arda İnanç, şöyle konuştu: “Alstom Türkiye olarak, Türkiye’ye geldiğimiz 1950’li yıllardan beri bütün sektörlerimizde sürekli olarak büyüme gösteriyor, Türkiye’deki tesislerimizi üretim ve ihracat merkezi olarak kullanıyoruz. Alstom Transport Türkiye olarak da ileriye dönük sürdürülebilir bir büyüme çalışması içindeyiz. Türkiye’de toplam çalışan sayımız 1200 oldu. Geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz ciro 407 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.”


Büyük bir pazar


Alstom Transport Proje Direktörü Jean Noel Duquesnoy ise Türkiye’deki tramway, metro hızlı tren ve sinyalizasyon ile ilgili projeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Üretim kararlarını, pazar talebi büyüklüğü, maliyet yapısı gibi ölçüleri göz önüne alarak veriyoruz” diyen Duquesnoy, Türkiye yatırım konusunda ise “Türkiye, çevresinde yer alan ülkelerle birlikte gittikçe daha büyük bir pazar teşkil etmeye başladı. Bu tur pazarların oluşması son derece önemli. Bir tane proje için üretim yapılması fizibl olmaz” diye konuştu.

Hürriyet


Geri Dön