20 / 04 / 2024

Alstom, Zetes-3 Termik Santrali’ne 400 kV gaz-yalıtımlı trafo merkezi sağlayacak!

Alstom, Zetes-3 Termik Santrali’ne 400 kV gaz-yalıtımlı trafo merkezi sağlayacak!

Alstom, 2 x 700 MW ’ lık Zetes - 3 Termik Santrali’nin enterkonnekte sisteme bağlantısını sağlamak için Eren Enerji Endüstrisi A.Ş. ile sözleşme imzaladı...



Alstom, 2 x 700 MW’lık Zetes-3 Termik Santrali’nin enterkonnekte sisteme bağlantısını sağlamak için Eren Enerji Endüstrisi A.Ş. ile sözleşme imzaladı. Bedeli yaklaşık 10 milyon Euro olan sözleşme kapsamında Alstom; anahtar teslim 400 kV GIS trafo merkezi sağlayarak merkezin tüm mühendislik, tedarik, inşaat ve devreye alma çalışmalarını yürütecek. Eren Enerji’nin üçüncü Termik santral projesi olan bu proje, enerji alanında son yıllarda imzalanmış en büyük projelerden biri olma özelliğini taşıyor.


Eren Enerji önceki yıllarda yine Zonguldak’ta, 160 MW’lık ZETES-1’i ve ardından 2x615 MW’lık gücüyle ülkenin en verimli santrallerinden olan ZETES-2’yi faaliyete geçirmişti. Alstom, Zetes-2 santraline de anahtar teslimi 400 kV GIS merkezi sağlayarak elektrik iletimini üstlenmişti.


Alstom Grid Güney Avrupa ve Orta Asya Bölge Satış Başkan Yardımcısı Tunç Tezel, “Eren Enerji tarafından ikinci kez seçilmenin gururunu yaşıyoruz. Geçmiş projedeki performansımız, ekipmanlarımızın güvenilirliği ve bunlara ilaveten müşteri odaklı yaklaşımımız ve projedeki gerek teknik gerekse ticari anlamda verdiğimiz destek bize başarıyı getirdi. Türkiye’deki enerji iletimi pazarının önümüzdeki 3 yılda %4 oranında büyümesi bekleniyor, biz de güvenilir bir çözüm ortağı olarak bu büyümeye katkıda bulunmaya hazırız” dedi.

Türkiye’deki enerji iletimi faaliyetlerine 1966 yılında başlayan Alstom, sağladığı yüksek gerilim ürünler ve anahtar teslimi sistemlerle Türkiye’nin kurulu elektrik iletim gücünün yüzde 50’sinden fazlasını karşılıyor. Gebze’de dünyanın en büyüklerinden biri ve alanında Türkiye ihracat şampiyonu olan Güç Transformatörleri fabrikası bulunan firmanın ülkede yaklaşık 1.100 çalışanı bulunuyor. Türkiye, 2011 yılından beri Alstom Grid Güney Avrupa ve Orta Asya Bölgesi’nin merkezi konumunda, Portekiz’den Kırgızistan’a uzanan bölgedeki 26 ülke Türkiye’den yönetiliyor.



Geri Dön