25 / 04 / 2024

Altan Elmas: 2023 hedefleri millet meselesi olarak görülmeli!

Altan Elmas: 2023 hedefleri millet meselesi olarak görülmeli!

Türkiye’nin hain darbe girişimi, kriz lobisinin kur operasyonları gibi saldırılar altında olduğunu söyleyen Sur Yapı’nın patronu Altan Elmas, “2023 hedeflerini hükümet meselesi değil millet meselesi olarak görmek gerekiyor” dedi.



Türkiye’nin hain darbe girişimi, kriz lobisinin kur operasyonları gibi saldırılar altında olduğunu söyleyen Sur Yapı’nın patronu Altan Elmas, “2023 hedeflerini hükümet meselesi değil millet meselesi olarak görmek gerekiyor” dedi.


Türkiye'nin 2013 yılının haziran ayından bugüne kadar iç destekli dış saldırılarla karşı karşıya olduğunu kaydeden Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "15 Temmuz hain darbe girişimi ile de öldürücü son darbe vurulmaya çalışılmıştır" diye konuştu. Elmas, art arda yaşanan terör saldırılarıyla, dolar manipülasyonları ile tüketimin azaltılması ve ekonomik hayatın yavaşlatılarak Türkiye ekonomisinin çökertilmeye çalışıldığını belirterek, "Aynı zamanda yatırımcıların da geleceğe güveni sarsılarak, bekleme ve yatırımdan vazgeçirme amacı güdülmektedir. Öte yandan yurtdışında olumsuz algı oluşturulup, yabancı yatırımcının ülkemize yatırım yapması engellenmek istenmektedir" şeklinde konuştu. Elmas, "Türk milletine ve devletine güvenimiz tamdır. Sur Şirketler Grubu olarak bu güven ve inançla bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Türkiye için 2023 yolunda 34 şirketimizle üretmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


İşimize daha sıkı sarıldık 

15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimi sonrasında milletimizin gösterilen demokrasi mücadelesi ile ülkenin geleceğine ne kadar sahip çıktığını kanıtladığını söyleyen Elmas, "Bizim de o gece sokaklara çıkan herkese karşı sorumluluğumuz biraz daha arttı. İşlerimize daha sıkı sarıldık, daha fazla yatırım yapmak ve ekonomi çarklarının hızla dönmesini sağlamak için yeni işlerin altına imza attık" dedi. Elmas, "Ülkemize karşı yürütülen negatif algı operasyonlarını boşa çıkartmak adına önümüzdeki yıllarda da ayağımızı gazdan çekmeyip Türkiye için üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu.


Yüzde 30 büyüyeceğiz 

Yatırımlara hız kesmeden devam edecekleri mesajını veren Altan Elmas, "Ekonomimize ve büyümemize karşı olacak her hamleye daha çok üreterek cevap vereceğiz. 2023'e kadar gelecek süreçte yıllık yüzde 30 büyüme hedefliyoruz" dedi. Elmas, "İnsan odaklı anlayış ile hareket edip, insanımızın kaliteli ve katma değer sağlayan yaşam alanlarına erişimini sağlamaya gayret ediyoruz. Şuan enerji, taahhüt, alışveriş merkezi, ofis ve konut projelerinden oluşan yatırımlarımızla 34 şirketli bir grup olarak sürdürülebilir büyümeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.


Hedefin destekçisi inşaat sektörü 

2023 hedeflerinin millet meselesi olduğunun altını çizen Altan Elmas, "Son dönemde yaşadığımız hain darbe girişimi, kriz lobisinin gerçekleştirdiği kur operasyonları, terör saldırıları gösteriyor ki dört bir yandan saldırı altındayız. 2023 hedeflerini hükümet meselesi olarak değil devlet meselesi olarak topyekûn sahiplenmemiz gerekiyor" dedi. 2023 hedeflerine ulaşma yolundaki en büyük desteğin ise inşaat sektöründen geldiğini belirten Elmas, "250'den fazla alt sektörü besleyen inşaat, birçok sektörü harekete geçiriyor. Demir, çelik, kimya, çimento, mobilya, beyaz eşya, tekstil gibi birçok sanayiye inşaat sektörü can suyu oluyor" dedi.


600 milyonluk ciro

2016 yılında yaşanan sosyal ve ekonomik zorluklara rağmen hedefi tutturduklarını anlatan Elmas, şöyle devam etti: "2016 yılı içerisinde Sultanbeyli'de Gölbahçe, Sancaktepe'de Lavender, Ispartakule'de Bahçeyaka ve Ümraniye'de Şehir Konakları projelerimizin satış ve inşasına başladık. Yılsonuna kadar Koşuyolu projemizin de satışına başlamayı hedefliyoruz. Ayrıca Axis Kağıthane ve Metrogarden AVM sonrasında üçüncü alışveriş merkezimiz Axis İstanbul'u mayıs ayında ziyaretçilerimizin hizmetine sunduk. Bursa Nilüfer'de yer alan Marka Alışveriş Merkezimizin açılış tarihini 13 Nisan 2017 olarak belirledik. Son bir yılda ayrıca bin 800 bağımsız bölümü sahiplerine teslim ettik. 2016 yılı ilk 11 ayında 600 milyon TL'den fazla ciro elde ettik. 2016 yılını 650 milyon TL ciro ile tamamlayacağımız kanaatindeyiz."


Sabah


Geri Dön