23 / 04 / 2024

Altan Elmas: AVM yatırımlarımız devam edecek!

Altan Elmas: AVM yatırımlarımız devam edecek!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, biri İzmir’de 4’ü İstanbul’da 5 alışveriş merkezi için 2 milyarlık yatırımın devam edeceğini belirterek, “Birini tamamladık, 4’ü için yatırıma devam ediyoruz" dedi




Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, biri İzmir’de 4’ü İstanbul’da 5 alışveriş merkezi için 2 milyarlık yatırımın devam edeceğini belirterek, “Birini tamamladık, 4’ü için yatırıma devam ediyoruz. Türkiye’nin genç nüfusuna, küresel vizyonuna ve geleceğine güveniyoruz” dedi.


Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, birini geçen yıl tamamladıkları 5 alışveriş merkezi projesinden 4 tanesinin yatırımlarına tereddütsüz devam edeceklerini açıkladı. Bu projelerin tamamı için 10 yıllık dış finansmanının sağlandığını açıklayan Altan Elmas, “Yatırımlarımıza devam edeceğiz Çünkü, biz Türkiye’nin genç nüfusuna, küresel güç olma vizyonuna ve geleceğine güveniyoruz. Biz 22 yaşında bir şirketiz ve bu kısa sürede bile ne dalgalanmalar ne krizler gördük. Gündemden hiç etkilenmeden yolumuza devam edeceğiz” dedi. 



Ümraniye, Çekmeköy ve Sancaktepe ilçelerinin kesişim noktasında yer alan ve Ümraniye sınırları içinde bulunan Metrogarden Alışveriş Merkezi’nin Nisan sonunda açılacağını söyleyen Altan Elmas, “Kiralanabilir alanın yüzde 80’i kiralandı. Sabiha Gökçen’e kadar gidecek metro hattı 2015 sonunda devreye girecek. Metro istasyondan avm’ye ulaşım sağlanacak. 10 dakika araç mesafesinde 650 bin kişiye erişiyoruz. Yılda 10 milyon ziyaretçi bekliyoruz” dedi. 80 bin metre kare inşaat, 42 bin metrekare kiralanabilir alan bulunan Metrogarden’ın çevresinin son 10 yılda çok büyük değişim geçirdiğini anlatan Elmas, “Bölgede 5 bin villa yerleşimi var. Projemizin hemen yanında 1000 villa yerleşimi var. Bölgede 20 bin adet de lüks konut yapıldı” diye konuştu. .


DİĞER PROJELER

Axis İstanbul’un da, Fatih, Bayrampaşa ve Eyüp’ün kesişme noktasında 125 bin metrekarelik inşaat, 60 bin metrekarelik kiralanabilir alışveriş merkezi alanı olacağını ayrıca 27 bin metrekare ofis bölümü bulunacağını anlatan Altan Elmas, bu projenin 2015 sonunda bitmiş olacağını açıkladı. Elmas diğer projeleri de şöyle sıraladı: “Exen AVM’de 80 bin metrekare inşaat, 36 bin metrekare kiralanabilir alan, 8 bin metrekare ofis olacak. İzmir’deki projemiz ise 120 metrekarelik inşaat, avm, rezidans, otel ve marina olmasını planlıyoruz. Bu iki proje de 2015 sonunda bitmiş olacak.”

projelerin toplam 476 bin metrekare inşaat alanına sahip olacağını vurgulayan Altan Elmas, 10 bin kişiye kalıcı istihdam sağlayacağını kaydetti.


Bursa’ya proje geliyor

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, İstanbul ve  İzmir  dışında Bursa’da da proje yapmak için somut adım attıklarını belirterek, “aslında biz nüfusu 300 bini aşmış bütün illeri inceliyoruz. Bursa’da bir arsa için anlamamızı yaptık. Konut, ofis ve ticari alanları olan bir proje olacak” dedi. İstanbul’un her ilçesinin ‘büyük bir şehir’ gibi olduğunu vurgulayan Altan Elmas, “İstanbul’da AVM’ler belli merkezlerde yoğunlaşmış. Biz ilçelere bakıyoruz ve ihtiyaca dönük yatırım yapıyoruz. Kağıthane projemiz bu nedenle çok başarılı oldu” diye konuştu.


Şahan Bey’e teşekkür

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Axis Kağıthane AVM’nin çok başarılı bir grafik çizdiğini belirterek, “Çünkü konumu çok iyiydi. Bu arada, Recep İvedik’in başarısı nedeniyle Şahan Bey’e de (Gökbakar) teşekkür ediyoruz. Çünkü, sayesinde ziyareçi sayısı bir anda yüzde 10 arttı. İyi filmler ne kadar önemliymiş anladık” diye konuştu. Altan Elmas, Sur Yapı’nın konut alanındaki iddiasını da sürdürceğini ve yılda ortalama 1000 civarında konut üretip satmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.



Hürriyet/Sadi Özdemir


Geri Dön