28 / 03 / 2024

Altan Elmas: Bankadaki paralar gayrimenkule geliyor

Altan Elmas: Bankadaki paralar gayrimenkule geliyor

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, yeni projeleri "Adapark"ın yatırım değerinin 200 milyon dolara ulaşmasını hatta geçmesini beklediklerini bildirdi. Elmas, 51 bin metre kare üzerine inşa edecekleri Adapark'ı



Sur Yapı'nın, İstanbul Sancaktepe'de Kasım 2009'da inşaatına başlayacağı "Adapark" konut projesinin tanıtım toplantısında konuşan Elmas, bugüne kadar birçok projeye imza attıklarını belirterek, uzun zamandır çalışmalarını sürdürdükleri Adapark'ın firmanın "en büyük" projesi olacağını dile getirdi.

Elmas, 51 bin metre kare üzerine inşa edecekleri Adapark'ın, 3 etaptan oluştuğunu belirterek, projelerinin en önemli özelliğinin yüzde 75'inin yeşil alandan ve rekreasyon alanından oluşması olduğunu kaydetti.

Su göletleri ve adacıklardan oluşacak Adapark'ın 55 metrekare 1 1'lerden, 284 metrekare 5 1'lere kadar farklı daire seçenekleriyle satışa sunulacağını ifade eden Elmas, dairelerin fiyatlarının ise minimum 134 bin ile 534 bin lira arasında değiştiğini bildirdi.

Elmas, Adapark'ın yatırım değerinin 200 milyon dolara ulaşmasını, hatta geçmesini beklediklerini belirterek, projeyi 4 yılda tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Toplamda 1012 daire olarak inşa edilecek projenin satışlarına 3 hafta önce başladıklarını, 1. etabın yüzde 20'sinin satıldığını vurgulayan Elmas, "İlk etapta 284 dairemiz var. Çok kısa bir sürede bitecek gibi gözüküyor. Yıl sonuna kalmaz diye ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLAR ARTIK 'KAVUN AĞACINI' SORMASINLAR"

Elmas, 1. etabın anahtarlarını Kasım 2011'de sahiplerine teslim etmeyi planladıklarını ifade ederek, projeye ilişkin şu bilgileri verdi:

"Adapark'ın 1. etabında 284, 2. etabında 160 ve 3. etabında ise 568 daire bulunacak. Dairelerin yanı sıra çarşı bölümü olarak planladığımız ticari alanda da kiralama yapacağız. Her detayı en ince ayrıntısına kadar tasarladık.

Geçmişteki tecrübelerimizi bu projeye yansıttık. Çocuklar artık 'kavun ağacını' sormasınlar diye büyük meyve bahçeleri yapalım dedik. Bugünün İstanbul'unda dalından meyve koparıp yiyebileceğiniz, bisikletinizle rahatça dolaşıp korkmadan dışarı park edebileceğiniz, huzurlu, güvenli ve doğayla iç içe bir yaşam alanı oluşturduk. Göletler, iskeleler tasarladık.

Ödeme koşullarından bahsetmek gerekirse ilerleyen zamanlarda farklı ve müşteri odaklı kampanyalar sunacağımız Adapark'ta lansmanımızı takip eden ilk günlerde de özel ödeme planlarımız olacaktır. Projenin başlaması ile birlikte sunulan ilk kampanya ile geçerli olan şartlar ise müşteriler yüzde 1'ni peşin olarak verebilecek, yüzde 30'unu 12-24 ve 36. aylarda olmak üzere 3 yılda ödeyebilecek. Kalan yüzde 70'ini ise banka kredisi ile ödeme şansına sahip olacak. Banka kredisi ise özel proje anlaşması dahilinde 120 aya kadar kullanılabilecek. Faiz oranlar ise 60 ay için yüzde 0,73, 120 ay içinse yüzde 0,94 olacak."

"VATANDAŞLAR BANKADAKİ PARALARINI GAYRİMENKULE YATIRIYOR"
Toplantıdan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altan Elmas, ekonomik krizin psikolojik etkilerinin bittiğini düşündüğünü, mart ayından bu yana net bir düzelme gözüktüğünü ifade ederek, "Banka faizleri aşağıya inince
ciddi bir ivme de oluştu. Bu, parası olan insanların mevduatlarını bankalarda tutmayacağı anlamına geliyor. Bu para hızla gayrimenkule geliyor. Vatandaşlar bankadaki paralarını çekip gayrimenkule yatırıyor" şeklinde konuştu.

Elmas, konutlarının yüzde 60'ının banka kredili olarak sattıklarını belirterek, Adapark projelerinin yüzde 20-25 oranında değer kazanabileceğini düşündüklerini bildirdi.

"Bu tarz projelerde sondan gelen önden alanın karını öder" diyen Elmas, diğer projelerine ilişkin şunları kaydetti:

"Anadolu yakasında, Çamlıca sırtlarında 150 bin metre karelik bir arazi var. Burada 1200 konut ve ticari ünite olmak üzere bir proje planlıyoruz. 2010 içerisinde ona başlamayı düşünüyoruz. İçerisine Outlet konseptli bir alışveriş merkezi yapmayı düşünüyoruz. Bayrampaşa'da da bir arazimiz var. Orada da konut ve ticari ünitelerin olacağı bir proje düşünüyoruz. Anadolu yakasında Torunlar Grup ile Hayat Kimya ortaklığında bir arsa satın almıştık. Burada da çalışmalarımız olabilir. Şimdiye kadar şirket olarak 2 milyon 200 bin metre karenin üzerinde
inşaat gerçekleştirdik. 2 milyon metre kare olan A sınıfı ofislerin 200 bin metre karesini biz yaptık.

Enerji sektöründe de rüzgar enerjisine yatırımlarımızı sürdürüyoruz.

Balıkesir ve Mersin'de 160 megavatlık ön izinlerimizi aldık. Çalışmalarımız devam ediyor. Hidrolik enerjiyle de ilgileniyoruz."

"ARSA YATIRIMI VE GAYRİMENKUL GELİŞTİRME ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM
EDECEK"
Adapark'ın ortağı ve arazi sahibi Aydın Örme Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aydın ise Adapark'ın kurulduğu arsaların Aydın Örme Grubu'nun ilk fabrikalarının kurulduğu alanlar olduğunu söyledi.

Aydın, Adapark'ın kurulduğu bölgenin gelişimini yakından takip ettiklerini ve tüm fabrikalarını Adapazarı'na taşıdıklarını ifade ederek, "Araziler Çekmeköy ve TEM otoyoluna çok yakın. Arazimiz üçüncü ve ikinci köprü
arasında kalıyor. Çekmeköy Ataşehir'den sonra en büyük konut alanı olacak" şeklinde konuştu.

Yeni kurdukları Aydın Gayrimenkul şirketiyle gayrimenkul sektörüne ilk defa girdiklerini ve Adapark'ın arsasını direkt olarak satmayarak arsayı daha iyi değerlendirmeyi düşündüklerini bildiren Aydın, arsa yatırımlarının ve gayrimenkul geliştirme çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

"AZERBAYCAN'DA HASTANE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"
Aynı zamanda Memorial Sağlık Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Aydın, gazetecilerin soruları üzerine, hastanelerine yurt dışından gelen hastaların yüzde 10 oranını aştığını belirterek, "Azerbaycan'da hastane yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Aydın, Türkiye'deki kamu-özel sektör ortaklığında yatırım yapmayı planladıkları hastaneler için yabancı yatırımcılarla görüştüklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Yabancı yatırımcılar, Türkiye'de işbirliği yapacak en az 200 yataklı hastane deneyimi olan bizim gibi şirketler arıyorlar. Bizim de görüştüğümüz gruplar var. Devlet de yapılacak hastane yatırımlarını devlet bütçesinden yapmak istemiyor. IMF'nin de bu konuda bir yönlendirmesi vardı. Biz Memorial'ı büyütmek istiyoruz. Ama şu anda ortam uygun değil" Yaşar Aydın, ev tekstili markası olan "English Home" markasını da perakendecilikte geliştirmeye devam ettiklerini ve mağaza sayılarını 30'a çıkardıklarını vurgulayarak, "Mağaza markaları, ürün markalarını ikinci plana itti. Biz de mağaza markasıyla tanınmak istiyoruz" diye konuştu.

Aydın, "Gelecek sene bayan iç giyim mağaza zinciri kurma planlarımız da var" dedi.
AA

İlgili haber

AdaPark'ta 134 bin TL'ye! 1340 TL peşinatla!


Geri Dön