19 / 04 / 2024

Altay, İzmir Pınarbaşındaki yarış pistine konut yapacak!

Altay, İzmir Pınarbaşındaki yarış pistine konut yapacak!

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci,yarış pistinin taşınması için yer arayışlarına başlandığını, burada Bornova ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin imar planı yapabileceğini, İl Özel İdaresinin pistten, yüksek gelir elde edebileceğini belirtti



Altay Spor Kulübü yöneticilerinin, İl Özel İdaresine ait Pınarbaşı semtindeki yarış pistinin kulübe devri yönünde girişimde bulunduğunu öğrendiğini belirterek, "Bunun için il genel meclisinden karar çıkması lazım, böyle bir kararın çıkacağına inanmıyorum" dedi.

Serdar Değirmenci, açıklamada, yarış pistinin taşınması için yer arayışlarına başlandığını, burada Bornova ve  İzmir  Büyükşehir Belediyesinin imar planı yapabileceğini, İl Özel İdaresinin pistten, bütçesinden daha yüksek gelir elde edebileceğini belirtti.

Altay Spor Kulübü yöneticilerinin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile yaptıkları görüşmede pistin kendilerine tahsis edilmesini istedikleri yönünde bilgi edindiğini anlatan Değirmenci, "Bu konuda ne bize ne de Özel İdareye herhangi talep geldi. Böyle değerli bir mülkün bir spor kulübüne verilmesi doğru bir yöntem değil. İl Özel İdaresinin görevi köylere hizmet götürmek. Buranın satışı düşünülebilir. Elde edilecek gelir köylere hizmet olarak gitmeli" diye konuştu.

 -"Toplu konut alanı düşünülebilir"-

Pistle ilgili kararı İl Genel Meclisinin karar vereceğini vurgulayan Değirmenci, şöyle devam etti: "Pistin ücretsiz devri için bu Meclisten bir karar çıkacağını sanmıyorum. Yarış Pistini çok önemsiyoruz. Yarış pistinin bulunduğu alanı İl Özel İdaresi 7.5 milyon liraya satın almış ve Karayolları Genel Müdürlüğüne bu para ödenmişti. Karayolları da bu satıştan elde ettiği gelir ile Güzelbahçe-Seferihisar duble yolunu yapmıştı. Zaman içerisinde bu alan çok değerlendi. Burası toplu konut alanına da dönüştürülebilir. Bunun için öncelikle Bornova Belediyesi imar planı yapmalı, daha sonra bu plan Büyükşehir Belediyesinden geçmeli. Pistin bulunduğu alan 245 dönümlük bir arazi. Değeri milyonlarca lira."

Toplam 245 dönüm arazi üzerine kurulu olan Pınarbaşındaki yarış pisti, 1997 yılında hizmete girdi. Çeşitli organizasyonların yapıldığı yarış pistinde 2 bin 186 metre uzunluğunda otomobil ve motosiklet yarışları için asfalt pist, üç ayrı gokart pistinin yanı sıra paintball sahası, 28 adet pit dükkanı, farklı ölçülerde özel teşhir alanlarını kapsayan fuar alanı, VIP salonu, açık ve kapalı tribünler, kapalı kafeterya ve eğitim salonları yer alıyor.

İstanbul Parktan sonra Türkiyenin en uzun yarış pisti olan pist, uluslararası, ulusal ve mahalli otomobil, motosiklet, ve karting yarışlarına ev sahipliği yapıyor. Pistte ayrıca, karting, motosiklet, otomobil yarış eğitimleri, sürüş teknikleri eğitimi veriliyor.

AA


Geri Dön