28 / 03 / 2024

Altay Spor Kulübü, Alsancak Stadı için dava açtı!

Altay Spor Kulübü, Alsancak Stadı için dava açtı!

Altay Spor Kulübü yönetimi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının Alsancak Stadının depreme dayanıklı olmadığı ve çökme riski taşıdığı gerekçesiyle tesisin boşaltılması kararına karşı dava açtı...



Altay Spor Kulübü yönetimi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının Alsancak Stadının depreme dayanıklı olmadığı ve çökme riski taşıdığı gerekçesiyle tesisin boşaltılması kararına karşı dava açtı. 


Altay Spor Kulübü Başkanı Aslan Savaşan ile birlikte avukatlar Cihangir Marmara, Şehrazat Mercan, Tayfun Ozankaya, Umut Köroğlu, Onur Koçanalı, Levent Kaya ve Sertan Feruzoğlu,  İzmir  Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. 


Avukat Cihangir Marmara, 19 Ağustos 20U tarihinde alınan "il spor güvenlik kararı" sonucunda Alsancak Stadfnın depreme dayanıksızlığı neden gösterilerek tüm sportif faaliyetlere kapatıldığını hatırlatarak, il spor müdürlüğü personelinin karardan 3 hafta sonra stattaki yerlerini boşaltılabildiğini, salonları kullanan güreş kulüplerinin faaliyetlerinin ise bir hafta önce sona erdirildiğini söyledi. 


Yapılan incelemelerde 2013-2014 sezonunda bu statta maçlar oynanırken, kamuoyundan gizlenen incelemeler yaptırıldığının ortaya çıktığını savunan Marmara, "Meselenin kökenine bakıldığında, 2012 yılında da stadın TOKİ'ye devri ve buraya AVM yapımı gündeme gelmiş, İzmirlinin ortak tepkisiyle proje rafa kaldırılmıştı. Alınan bu yeni kararla yine İzmir kamuoyunun tepkisi test edilmektedir. Daha önce sonuçları alındığı halde dayanıklılık test sonuçlarının tam 20U-2015 sezonun başlayacağı hafta açıklanmış olması da zamanlama açısından manidardır" dedi. 

Marmara, stadın kapanmasına dayanak gösterilen inceleme raporunu İl Spor Müdürlüğü'nden talep ettiklerini, bugüne kadar verilmemesi üzerine tekrar istediklerini belirterek, "Rapor elimize ulaştığında, raporun güvenirliği ile stadın güçlendirilmesi veya portatif çözümler bulunup bulunmayacağı konusunda gerekli incelemeler yaptırılacaktır" diye konuştu. 

Altay'ın kiracılığı kapsamında stada yaptığı yatırımlar, iyileştirme ve tadilat işlemlerinin, stadın kapanması sebebiyle kiracılık haklarına dayalı olarak maddi zararlarının oluştuğunu ileri süren Marmara, "Bu zararlar nedeniyle ve reklam ve kira gelinlerinin tespiti için de mahkemeye başvurduk. Sadece bir teknik raporla karar verilmesi, başka çözümler düşünülmemesi, bunların tartışılmasına da imkan tanınmaması sebepleriyle idarenin aldığı karar yetki, şekil, konu, sebep ve maksat yönlerinden yasaya aykırılık teşkil etmektedir. Bu nedenlerden dolayı yasanın iptali için İdare Mahkemesi'ne başvuruyoruz. Bizler Altaylı hukuçular olarak yönetimin de desteği ile hukuk mücadelesini başlatmış bulunuyoruz" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından Aslan Savaşan ve beraberindeki avukatlar, dava dilekçesini nöbetçi idare mahkemesine verdi. 



Aliağa Ekpres Gazetesi 


Geri Dön