26 / 04 / 2024

Alternatif gayrimenkul yatırımları aranıyor!

Alternatif gayrimenkul yatırımları aranıyor!

Gayrimenkul sektöründe yatırımın geri dönüş süresi, diğer yatırım araçları içindeki geri dönüş süreleri ile değerlendiriliyor.



Gayrimenkul sektöründe yatırımın geri dönüş süresi, diğer yatırım araçları içindeki geri dönüş süreleri ile değerlendiriliyor. 


Son dönemde orta gelir grubunun yatırım yapabileceği 0+1 ve 1 +1 gibi en küçük dairelerin kredi ve banka masrafları ile geri dönüşüne bakıldığında, proje tesliminde elde edilecek kârın banka faizine gittiğini görüyoruz. 


Proje teslimi sonrası küçük dairelerin kiracı sorunu ise cabası. Lokasyona bağlı olarak doğru çözülmüş projelerde kiralanma sorunu kısmen azalsa da "kiralama" süreci her daim profesyonel çözüm üretilemeyen alanlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Erkanlı Grup, Amerikalı Asset Campus Housing ile yaptığı işbirliği ile Öğrenci Evi projesini hayata geçirirken hedefi tam da bu noktada profesyonel bir çözüm üretmek. Alternatif bir gayrimenkul modeli olarak, öğrenci sağlıklı ve kaliteli konuta, yatırımcı, kira geliri güvence altına alınmış konuta sahip olabiliyor. 


TAM DONANIMLI ÖĞRENCİ EVLERİ

Bekâra ve öğrenciye ev vermeme trendi geçmişte kalmış gibi görünse de gerçekler pek de öyle değil. Sağlıksız koşullarda hiç kimsenin tutmayacağı dairelere mecbur edilen öğrenciler için yurtlar başka bir sorun kapısı. Çünkü yurtlar ne oda sayısı ne de verilen hizmet bağlamında ihtiyaçları tam karşılamıyor. 

Bu noktadan hareketle ilk modeli Sakarya Üniversitesi merkez kampus bölgesinde "Univa Student Residence" öğrenci evleri projesi üniversitelerden ve illerden de talep görmeye başlamış bile. İki yıl sonra tamamlandığında 2048 öğrenciye ev sahipliği yapacak yatırım 512 bağımsız birim ve 1024 odadan oluşuyor. 


Birimlerin 35 ila 70 metrekare arasında değiştiği, balkonlu ve balkonsuz modellerin bulunduğu öğrenci evleri bağımsız birimler halinde tapuyla satılacak. Öğrenci evlerini satın alan yatırımcı, 15 yıl boyunca evlerin işletmesini teslim ederek her ay düzenli kira alacak. 


Habertürk/Mimar Esin Tümer


Geri Dön