26 / 04 / 2024

Alternatif turizm için Bodrum Yarımadası Yürüyüş Yolları Fizibilite Projesi!

Alternatif turizm için Bodrum Yarımadası Yürüyüş Yolları Fizibilite Projesi!

Bodrum Ticaret Odası, turizmi 12 aya yaymak için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. "Bodrum Yarımadası Yürüyüş Yolları Fizibilite Projesi" ile alternatif turizm canlanacak...



Bodrum Ticaret Odası, turizmi 12 aya yaymak için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. BODTO Stratejik Planı'nda yer alan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle gerçekleştirilen "Bodrum Yarımadası Yürüyüş Yolları Fizibilite Projesi" ile alternatif turizmin bir alanı daha Bodrum'a kazandırılacak. Haziran ayında tamamlanan fizibilite çalışmaları sonucunda 55 yürüyüş rotası ve 200 kilometrelik yürüyüş yolu belirlendi. Bodrum'da bu alanda belirlenen rotaların turizme kazandırılmasıyla bölgenin coğrafi, tarihi ve kültürel değerleri, doğal zenginlikleri ve turizm kaynaklarını ön plana çıkartıp yerel halkın ekonomik kalkınmasına da destek sağlanmış olacak. 


20 milyon kişi Proje kapsamında yürüyüş yolları ile birlikte, seyir terasları, kamp alanları, bisiklet yolları, restore edilerek turizme kazandırabilecek tarihsel ve kültürel alanlar da belirlenerek, bütüncül bir fizibilite ortaya çıkarıldı. 


Özellikle kasım-mayıs aylarında yoğun olarak gerçekleştirilen yürüyüş turizmi, bu kapsamda bölgenin hava koşullarına uygun önemli bir turizm kolu olarak öne çıkarılacak. 

Dünyada 20 milyon kişi, ülkemizde ise yaklaşık 4 milyon kişi yürüyüş turizmine katılıyor. Yürüyüş turizmine katılan bu kişiler, farklı turizm çeşitleri ile birleştirilerek Bodrum'a davet edilecek. 


Posta Ege ek


Geri Dön