26 / 04 / 2024

Altınbaş'ın 2023 hedefi 1.000 mağaza!

Altınbaş'ın 2023 hedefi 1.000 mağaza!

2023 yılına kadar 1 milyar dolar ihracat ve 1.000 mağazaya ulaşmayı hedefleyen İmam Altınbaş, ÖTV sorununun çözülmesinin ardından halka açılmayı planladığını açıkladı



Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, ÖTV sorununun çözülmesinin ardından Altınbaş mücevher grubunda halka arz çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. 2010 yılı faaliyetleri ve önümüzdeki dönem hedeflerine ilişkin düzenlenen toplantıda, mücevher grubunda halka arzla ilgili planlarının devam ettiğini söyleyen Altınbaş şöyle devam etti:
“Torba yasada çıkmayabilir ama sektörün halka açılabilmesi için mutlaka bu ÖTV sorunun çözülmesi gerek. Prlantanın yüzde 20 gibi yüksek bir oranla vergilendirilmesi... Sektörün normal şekilde çalışması için ÖTV düşürülmeli. Bizim halka açılmamız biraz da bu ÖTV’nin çözülmesine bağlı. Görüşmelerimiz devam ediyor. Sektör artık hammaddesini normal şartlarda, dünya ölçeğinde getirirse o zaman halka açacağız. Sektörün gelişmesine engel oluyor. ÖTV sorununun çözülmesi herhalde seçimden sonraya kalır. (ÖTV) Sorunun 2011 sonu gibi çözüleceğini düşünüyoruz. Ondan sonra halka arz çalışmalarımız başlayacak.”
Şu anda mücevhere dönüşmemiş halde ithal edilen kıymetli taşlara yüzde 20 ÖTV uygulanıyor.

Türkiye ilk 5’te
İmam Altınbaş, Türkiye’de pırlanta ve mücevher pazarının yılda ortalama yüzde 20 civarında büyüdüğünü ve dünya mücevher sektöründe Türkiye’nin ilk 5’e girdiğini söyledi. İmam Altınbaş, altın fiyatlarındaki yükselişi değerlendirirken, 2011 yılında altının şimdiki olduğu yerden çok yukarı gideceğini düşünmediğini söyledi.  Altınbaş Mücevherat Genel Müdürü Atilla Keskin ise 2010’da zor piyasa koşullarında yüzde 30  büyüdüklerini belirterek, “Altınbaş mücevherat grubu olarak Türkiye’de ve dünyada yaklaşık 320 milyon dolar ciro ile 2010 yılını kapatacağımızı öngörüyoruz” dedi.

‘Ciro yüzde 40 büyür’
Verilen bilgilere göre, bugün itibariyle Altınbaş’ın Türkiye’de ve dünyada toplam 115 mağazası bulunuyor.
İhracatın yüzde 30’unun pırlantalı mücevherden kaynaklandığını söyleyen Altınbaş Mücevherat Grubu Başkanı Bahadır Gören, ihracat ekipleriyle 40 ülkeye doğrudan, 80 ülkeye ise dolaylı ihracat yaptıklarını, Avrupa, Türk Cumhuriyetleri, Balkanlar, Yakın ve Ortadoğu’da mağazalaşarak büyümeyi hedeflediklerini belirtti. Altınbaş’ın yurt dışında 21 mağazası bulunuyor.
Bu yıl yüzde 40 ciro artışı hedefledikleri söyleyen Gören, cironun hemen hemen yarısını pırlantalı mücevherin oluşturacağını, yurt içinde en az 15, yurt dışında 20 yeni mağaza açmayı hedeflediklerini belirtti.
Gören, 2023 yılı yol haritası çerçevesinde 2023’de 80 ülkede yapılanmayı düşündüklerini belirterek, mağaza sayısını 400’ü Türkiye’de olmak üzere 1.000 adet olarak  hedeflediklerini ve ve bu hedeflere ulaşabilmek için stratejik işbirlikleri ve satın alma fırsatlarını değerlendireceklerini söyledi.

 2023 hedefi 1.000 mağaza 1 milyar dolarlık ihracat
Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, “Cumhuriyetimizin 100. yılı için ülkemizin gerçekleştirmeyi hedeflediği 500 milyar dolarlık ihracat hedefine de katkı yapacak şekilde, Altınbaş mücevherat grubu olarak 1.000 mağaza ile 1 milyar dolar ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Altınbaş, sektörün küresel hedeflerine ulaşması için ucuz girdi ve düşük fiyata dayalı sürdürülemez rekabetin yerine, yüksek katma değerli sürdürülebilir avantajlar edinmesi gerektiğini, bu nedenle önümüzdeki dönemde özellikle tasarım, ürün geliştirme, tedarik zinciri yönetimi, teknoloji, know-how ve Ar-Ge, uluslararası pazarlama ve imaj yönetimi alanlarına odaklandıklarını söyledi.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

320 milyon doları yakaladı, ihracatta 1 milyar planı yaptı


Altın ve pırlanta sektöründe faaliyet gösteren Altınbaş, 2010 yılı cirosunu 320 milyon dolar açıklarken, 2023 yılı için 1 milyar dolarlık ihracat hedefi koydu.

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, “2011 yılından başlamak üzere 2023 yılına kadar yakından izleyeceğimiz stratejik planımızı hazırladık. 1 milyar dolar ihracat ve şu anda 115 olan mağaza sayımızı 1000’e çıkarmak için gerekli kurumsal organizasyonu tamamladık” dedi.

Pırlantalı mücevher büyüyor

İmam Altınbaş, Türkiye’de pırlantalı mücevher pazarının her yıl yüzde 20 büyüdüğünü de hatırlatak, şunları söyledi: “Dünya mücevher sektöründe Türkiye, ilk beşe girdi. Türkiye’de pazar altından pırlantalı mücevhere kayıyor. Tercihlerdeki değişimde altın fiyatlarındaki yükseliş, yaşam standardı, satın alma gücünün ve eğitimin artması etkili. Pırlantalı mücevher pazarı son 10 yıldır istikrarlı büyüyor. Sektör bundan sonra özellikle pırlantalı mücevherde büyüyecek.”

ÖTV mutlaka kalkacak

Soruları yanıtlayan İmam Altınbaş, pırlantadaki Özel Tüketim Vergisi’yle (ÖTV) ilgili şunları söyledi: “Bu sorunun çözülmesi seçimden sonraya kalır. Sorunun 2011 sonu gibi çözüleceğini düşünüyoruz. Ondan sonra halka arz çalışmalarımız başlayacak. Pırlantada yüzde 20 vergi var. Bu dönem olmazsa bile öbür dönem mutlaka kalkacaktır. Türkiye’nin hayrına olan bir vergilendirme sistemi değil. Halka arzla ilgili planlarımız devam ediyor.”
Hürriyet

 

Cumhuriyetin 100. yılında hedef 1 milyar $ ihracat

Altınbaş, cumhuriyetin 100. yılı için hedeflenen 500 milyar dolar ihracat hedefine 1 milyar dolarlık altın ve pırlanta ihracatıyla katkıda bulunmayı planlıyor

ALTINBAŞ, cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 için mücevherat grubu olarak 400'ü Türkiye'de olmak üzere toplam bin mağaza ile 1 milyar dolar ihracat hedefi belirledi. Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, '100. yılda ülkemizin hedeflediği 500 milyar dolarlık ihracat hedefine biz de 1 milyar dolar ihracatla katkı yapmak istiyoruz' dedi. Türkiye'de pırlantalı mücevher pazarının her yıl yüzde 20 civarında büyüdüğünü ifade eden Altınbaş, 'Dünya mücevher sektöründe ülkemiz ilk 5'e girdi. Sektör bundan sonra pırlantalı mücevherde büyüyecek' dedi. Altınbaş Mücevherat Genel Müdürü Atilla Keskin de Altınbaş'ın toplam 115 mağaza ve 942 satış noktasında hizmet verdiğini hatırlatarak, 'Geçen yıl yüzde 30 büyüdük. 2010'u yaklaşık 320 milyon dolar ciro ile kapatacağımızı öngörüyoruz'' diye konuştu.

Halka arz ÖTV çözülünce

ALTINBAŞ, pırlantadaki ÖTV sorununun 2011 sonunda  çözülmesini beklediğini,  bundan sonra halka arz çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti. Altınbaş, 'Bunun kaldırılması gerekiyor. Pırlantanın yüzde 20 gibi yüksek bir oranla vergilendirilmesi bu dönem olmazsa bile öbür dönem mutlaka kalkacaktır. Bu ülkenin hayrına olur' dedi.
Akşam

 Pırlantada ÖTV kalkarsa Altınbaş’ı halka açacağız  

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, pırlantadaki ÖTV sorununun 2011 sonunda çözülebileceğini söyledi

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, pırlantadaki ÖTV sorununun çözülmesinin seçimden sonraya kalacağını düşündüğünü ifade ederek “Sorunun 2011 sonu gibi çözüleceğini düşünüyoruz. Ondan sonra Altınbaş Mücevher’de halka arz çalışmalarımız başlayacak’’ dedi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Altınbaş, sektördeki ÖTV sorunu ile ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, bunun aynı zamanda mücevher sektörünü, Türkiye’yi ilgilendiren bir sıkıntı olduğunu söyledi. Altınbaş “Bunun kaldırılması gerekiyor. Pırlantanın yüzde 20 gibi yüksek bir oranla vergilendirilmesi... Sayın Maliye Bakanı’mız da, Sayın Başbakanımız da, Bakanlarımız da, TOBB Başkanı da TİM Başkanı da bizimle hemfikir. Bu dönem olmazsa bile öbür dönem mutlaka kalkacaktır” dedi.

YÜZDE 40 BÜYÜME HEDEFİ  

Şirket olarak hedeflerine de değinen Altınbaş “2023 yılına kadar, Altınbaş mücevherat grubu olarak bin mağaza ile 1 milyar dolar ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi. Altınbaş Mücevherat Genel Müdürü Atilla Keskin de geçen yıl yüzde 30 büyüdüklerini ifade ederek, ‘’Yaklaşık 320 milyon dolar ciro ile 2010 yılını kapatacağımızı öngörüyoruz” dedi. Keskin, bu yıl yüzde 40 ciro artışı hedeflediklerini kaydetti. 
Star


 


Geri Dön