23 / 04 / 2024

Altındağ Afrika Kültür Evi açıldı!

Altındağ Afrika Kültür Evi açıldı!

25 Mayıs Dünya Afrika Günü’nde, Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi, Cumhurbaşkanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından Hamamarkası’nda açıldı.




Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek Ankara’ya kazandırıldıktan sonra, ulusal ve uluslararası pek çok sivil toplum örgütü tarafından tercih edilen Hamamönü ve Hamamarkası bölgesi, bu kez de Afrika ülkelerini ağırlayacak.


Afrikalı kadınların ürettiği ürünler Hamamarkası’ndaki tarihi konakta satılacak


Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaretlerinde kendisine eşlik eden Sayın Emine Erdoğan öncülüğünde Afrika'ya yönelik başlatılan sosyal içerikli proje Hamamarkası’nda hayat buldu.


Afrikalı kadınların ürettikleri el sanatları ürünlerinin Türkiye'de pazarlanması ve elde edilen gelirin Afrikalı çocukların eğitimi ve hastalıklarla mücadelede kullanılmak üzere, ürünleri yapan Afrikalı kadınlara ulaştırılması amacıyla oluşturulan "Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi" törenle açıldı.


Sayın Hanımefendi Emine Erdoğan ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine, Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Sayın Semiha Yıldırım, pek çok Afrika ülkesinin devlet başkanlarının eşleri ve büyükelçi eşlerinin yanı sıra Ak Parti milletvekilleri, dışişleri mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Törende Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve eşi Saadet Tiryaki de hazır bulundu.


“Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi, kalplerin buluştuğu bir yer olacak.”


Açılış töreninde konuşan Emine Erdoğan, konuşmasına Van’da şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı. “Kültürel zenginliklerinizle ülkemizi şenlendirdiniz. Artık Ankara’da bir eviniz var. Böylesine tarihi bir bölgede sizlerle gerçekleştirdiğimiz kültür buluşması bizleri son derece heyecanlandırıyor. Uzaklıklara rağmen sizlerle kalplerimiz bir. Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi, kalplerin buluştuğu bir yer olacak inşallah.” diyen Emine Erdoğan, tek arzularının Afrika kıtasının barış ve istikrarına katkı sağlamak olduğunu da sözlerine ekledi.


Afrika’ya gerçekleştirdikleri ziyaretlerde Afrikalı kadınların yaptıkları el emeği ürünlerinin çok ucuza ithal edilmesine rağmen, Avrupa ülkelerinde çok daha pahalıya satıldığını fark ettiklerini dile getiren Emine Erdoğan, bu ürünlerin hak ettikleri değerde satışa sunulması ve bu paranın tekrar onlara geri dönmesi gayesi ile bu projenin start aldığını ifade etti.


“Çok doğru bir yer seçimi”


Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de yaptığı konuşmada,  bir zamanlar Cumhuriyet’i kuran insanların yaşadığı bu bölgede böylesine anlamlı bir projenin hayata geçiyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. “Bugün burada Sayın Hanımefendi’nin himayelerinde önemli ve çok değerli bir projenin açılışını yapmak üzere bir aradayız. Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi’nin, bundan birkaç yıl öncesine kadar kaderine terk edilen, ancak bugün Ankara’nın turizm merkezi haline gelen bu tarihi bölgede açılmasının da çok doğru bir yer seçimi olduğunu belirtmek isterim” diyen Başkan Tiryaki,  Altındağ Belediyesi olarak bu projeye katkı sağlamaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.


Konuşmaların ardından Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi’nin açılış kurdelesi kesildi.




Altındağ Belediyesi



Geri Dön