18 / 04 / 2024

Altındağ Belediyesi çarpık yapılaşmanın önüne geçiyor!

Altındağ Belediyesi çarpık yapılaşmanın önüne geçiyor!

Altındağ Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Şube Müdürlüğü, yıkım çalışmalarını sürdürüyor. Yıkımlarda aldığı önlemlerle halk sağlığını göz ardı etmeyen Altındağ Belediyesi, bölgedeki çalışmalarına ara vermeden devam edecek.



Bölgede daha önce yaklaşık 250 gecekondu yıkan Altındağ Belediyesi, çarpık yapılaşmanın önüne geçmekte kararlı. Altındağ Belediyesi, Ulubey Mahallesi 882. Cadde (eski 1. Cadde) üzerinde park alanlarını da işgal eden 100 kaçak yapının daha yıkımını gerçekleştirdi, 200 kadar daha kaçak yapının yıkımı yapılacak. Mahalle sakinleri ise yasal olmayan birçok davranışın sergilendiği harabe yapıların yıkılmasıyla rahat bir nefes aldı. Yıkımlarda aldığı önlemlerle halk sağlığını göz ardı etmeyen Altındağ Belediyesi, bölgedeki çalışmalarına ara vermeden devam edecek.


KAÇAK YAPILARA GEÇİT YOK

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yıkımlarla ilgili bir açıklama yaparak yıkımların artık vatandaş tarafından istendiğini vurguladı. Park, okul, hastane ve spor alanlarına büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Tiryaki, bu alanlarını işgal eden kaçak yapıların tamamen yıkılacağı müjdesini verdi. Başkan Tiryaki, çocukların yaşadıkları ortamdan asla soyutlanamayacağına da dikkat çekerek, “Bu harabe yerlerde ahlaka uygun olmayan her türlü davranışla karşılaşmak mümkün. Çocuklarımızın hayatı buralarda kararmasın diye mücadele ediyoruz. Amacımız onlara sağlıklı yaşam alanları sunmak” dedi.

Önder Mahallesi’nde de yıkımların son sürat devam ettiğini hatırlatan Başkan Tiryaki, yıkımların süreceğinin altını çizdi.



Hürriyet 


Geri Dön