29 / 03 / 2024

Altındağ Belediyesi'nin 2017 bütçesi 311,5 milyon TL!

Altındağ Belediyesi'nin 2017 bütçesi 311,5 milyon TL!

Her geçen yıl bütçesinde artışlar yaşayan, gelir ve gider dengesini başarılı bir şekilde yürüten, gerçekçi bütçelerle yatırımın önünü açan Altındağ Belediyesi, 2017 yılına ait tahmini bütçesini 311.5 milyon TL olarak belirledi.




Her geçen yıl bütçesinde artışlar yaşayan, gelir ve gider dengesini başarılı bir şekilde yürüten, gerçekçi bütçelerle yatırımın önünü açan Altındağ Belediyesi, 2017 yılına ait tahmini bütçesini 311.5 milyon TL olarak belirledi. Belediye bütçesi, meclis üyelerinin tamamının oybirliği ile meclisten geçti. “Hem Ak Partili hem CHP’li meclis üyelerine içten teşekkürlerimi sunuyorum.” diyen Başkan Tiryaki, 2017 yılı bütçesinin Altındağ için hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

 

Yeni yılın belediye bütçesi meclisten geçti

 

Başkanlığını Veysel Tiryaki’nin yaptığı belediye meclis görüşmelerinde açıklanan tahmini bütçe ile Altındağ Belediyesi’nin mali yapısının gücü bir kez daha ortaya kondu.  “Kimse Altındağ Belediyesi’nin bütçesinin sıradan bir hesabın sonucu olduğunu düşünmesin.” diyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ Belediyesi’nin yakaladığı başarı ivmesinin altında, bütçenin iyi yönetilmesi olduğunu söyledi. 2003 yılında devraldıkları bütçe ile bugünkü bütçe arasında büyük fark olduğunu, bütçeyi verimli bir şekilde kullanma noktasında da önemli aşamalar kaydettiklerini ifade eden Başkan Tiryaki, Altındağ Belediyesi’nin bütçesinin yarısını reel yatırıma harcadığını, bunun Türkiye’de önemli bir başarı olduğunu aktardı.

 

“2017 yılında bütçenin %45’i reel yatırıma harcanacak.”

 

İlk günden beri Altındağ’a her yıl katlanarak yatırım yaptıklarının altını çizen Başkan Tiryaki, her yıl denk bütçe verdiklerini, borçlanmadan yılı kapattıklarını, hatta bütçe fazlası verdiklerini hatırlattı.

 

2017 yılında yatırıma 140 milyon TL para harcamayı öngördüklerini dile getiren Başkan Tiryaki, bütçenin yarısını yatırım için ayırdıklarını vurguladı.  “Bu kaynak, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2017 yılında da Altındağlıların yaşam kalitesinin artırılması için kullanılacak” diyen Başkan Tiryaki, her yıl bir önceki yıldan daha fazla Altındağ’ın çocuklarına mutlu bir gelecek inşa etmek için çalıştıklarını belirtti.



Altındağ Belediyesi



Geri Dön