25 / 04 / 2024

Altındağ İnşaat'a ihaleye katılma yasağı getirildi!

Altındağ İnşaat'a ihaleye katılma yasağı getirildi!

İçişleri, MSB ve MEB ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, 4734 Sayılı Kamu İhale, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri ile 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre 9 kişi ve firmaya değişik sürelerle ihalelere katılma yasağı getirdi  



 İçişleri, Milli Savunma (MSB) ve Milli Eğitim (MEB) ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, 4734 Sayılı Kamu İhale, 4735 Sayılı Kamu
 İhale Sözleşmeleri ile 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre 9 kişi ve firmaya değişik sürelerle ihalelere katılma yasağı getirdi.
               
Yasaklara ilişkin duyurular, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Duyurulara göre İçişleri Bakanlığı 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre 'Mehmet şžeker'i ihalelerden men etti.
               
İzmir İl Özel İdaresi tarafından yapılan ihaleye katılan ve  İzmir  'de bulunan Mehmet şžeker, 6 ay süreyle İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan ihalelere giremeyecek.
               
EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ-
               
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, 'Nebioğlu Petrol İnşaat Ticaret Limited şžirketi' ile ortağı 'Abdurrahman Aras'a ceza verdi.
               
İzmir çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan İzmir Ticaret Odasına kayıtlı şirket, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa göre 1 yıl süreyle tüm ihalelerden men edildi.
               
MSB
               
Milli Savunma Bakanlığı Hava Lojistik Komutanlığının ihalesine giren  'Pala Yapı Malzemeleri İnşaat Sanayi Limited şžirketi' ile ortağı 'Seyfullah Pala'ya ihale cezası verdi. Buna göre  Ankara  Ticaret Odasına kayıtlı şirket, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre 1 yıl süreyle ihalelere giremeyecek.
               
SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
               
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ise Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye katılan 'İVES Tercüme Rehberlik Yurtdışı Eğitim ve çevre Danışmanlık Turizm Sanayi ve Ticaret Limited şžirketi'ni, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre  ihalelerden men etti.
               
Eskişehir Ticaret Odası Ticaret Sicil Memurluğuna kayıtlı şirket, 1 yıl süreyle ihalelere giremeyecek.
               
MEB
               
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre Yatırımlar ve Tesisler Dairesi Başkanlığının ihalesine giren, 'KD İnşaat Temizlik İnşaat Malzemeleri İç ve Dış Ticaret Sanayi Limited şžirketi' ile ortağı 'Memet Gürel'i ihalelerden men etti.
               
Ankara Ticaret Odasına kayıtlı şirket, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre 1 yıl süreyle tüm ihalelere katılamayacak.
               
İçİşžLERİ BAKANLIĞI
               
İçişleri Bakanlığı tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre 1 yıl süreyle tüm ihalelere katılmama yasağı getirilen kişi ve firmalar şunlar:
               
'Konya İl Özel İdaresinin ihalesine katılan Konya Ticaret Odasına kayıtlı, MEB Mühendislik Mimarlık Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited şžirketi ile ortağı Murat Bilgin. Zonguldak İl Özel İdaresinin ihalesine katılan, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı Sed Otomotiv Gıda Madencilik Medikal Müteahhitlik İnşaat Turizm Nakliyat Ticaret ve Sanayi Limited şžirketi Diyarbakır İl Özel İdaresi tarafından yapılan ihaleye giren, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı Kayasan Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şžirketi ile ortağı Hamza Aydoğan'  Bu arada İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Sivil Savunma Arama Kurtarma
Birlik Müdürlüğü Sosyal Tesisleri yapım işi ihalesine katılan, 'Altındağ İnşaat Taahhüt Ticaret İthalat İhracat Limited şžirketi' ile şirketin sermayesinin yüzde   50 'sinden fazlasına sahip ortağı 'Selahattin Altındağ'a 9 ay, 22 gün süreyle kamu ihalelere katılmama yasağı getirdi.
               
Diyarbakır Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü Sosyal Tesisleri yapım işi ihalesine katılan şirketin, aynı iş için üç adet teklif mektubu sunması nedeniyle alınan ve 3 Aralık 2010 tarihli Resmi Gazete 'de yayımlanan 1 yıl süreyle kamu ihalelerine katılmaktan yasaklama kararı, Ankara 5.İdare Mahkemesinin 9 Aralık 2010 tarihli kararı üzerine, 10 şžubat 2011 tarihli
Gazete 'de yayımlanan ilanla kaldırılmıştı.
               
Ancak, Ankara Bölge İdare Mahkemesinin 26 Ocak 2011 tarihli itiraz kararı ile Ankara 5.İdare Mahkemesinin 29 Aralık 2010 tarihli yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararın kaldırılmasına karar verildiğinden, söz konusu şirket ile bu şirketin sermayesinin yüzde 50 'sinden fazlasına sahip ortağı 'Selahattin Altındağ'ın yasaklı kaldığı sürenin 1 yıla tamamlanması amacıyla, kalan 9 ay 22 gün süre ile kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanma kararı tekrar yürürlüğe konuldu.
AA


Geri Dön