18 / 04 / 2024

Altındağ Solfasol'da kentsel dönüşüm yapılıyor!

Altındağ Solfasol'da kentsel dönüşüm yapılıyor!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Solfasol Mahallesl'ne modern bir görünüm kazandırmak için, 19 hektarlık alanda yaklaşık 370 gecekondunun yıkılarak kentsel dönüşüm uygulanması gerektiğini vurguladı...



Altındağ Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Solfasol Mahallesi Köy İçi İmar Planı'nı camide toplanan vatandaşlara anlam. Başkan Tiryaki, Altındağ'ın birçok yerinde olduğu gibi Solfasol Mahallesi'ne de modem bir görünüm kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, 19 hektarhk alanda yaklaşık 370 gecekondunun yıkılarak kentsel dönüşümün devam etmesi gerektiğini vurguladı. 

Solfasol Mahallesi Köy İçi Bölgesi'nin 5104 Sayılı Kuzey  Ankara  Çirişi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Merpenkaya Ormanı arasında kaldığına işaret eden Tiryaki, söz konusu bölgenin engebeli ve gecekondularla kaplı bir bölge olduğunu ifade etti. Solfasol Mahallesi için daha önce birkaç kez imar planının gündeme geldiğini söyleyen Tiryaki, bazı sebeplerle bölgede bugüne kadar hiçbir imar planı uygulanamadığım, ancak belediye olarak imar çalışmalarını tamamlamak içiıytoffl^ça 1 ıştıklarını dile getirdi.


HİSSE MAĞDURİYETİ YASANMASIN BÖLGEDE mülkiyet yapısının çok küçük hisselerden oluştuğunu, belediye, hazine gibi kamu arazi miktarının da fazla olmadığına işaret eden Tiryaki sözlerini şöyle sürdürdü: "Tapulu vatandaşların yanı sıra tapu tahsisine sahip çok sayıda vatandaş var. Bu bölgede vatandaşlann çok küçük hisselere sahip olması nedeniyle müteahhitlerle anlaşma konusunda da vatandaşın sıkıntı yaşayacağını düşünüyorum. Bu yüzden bu alanda kentsel dönüşümle toplu konut çalışması yürütmeyi planlıyoruz. 


Star Ankara



Geri Dön