28 / 03 / 2024

Altındağ'da park için yıkımlar tamamlandı!

Altındağ'da park için yıkımlar tamamlandı!

Altındağ'da park için yıkımlar tamamlandı. Kısa bir süre önce Altındağ'da 7 mahalleye 7 dev park yapılacağı müjdesini veren Başkan Tiryaki "Altındağ'da yıkmadan bir şey yapmak mümkün değil.



Kısa bir süre önce Altındağ'da 7 mahalleye 7 dev park yapılacağı müjdesini veren Başkan Tiryaki "Altındağ'da yıkmadan bir şey yapmak mümkün değil. İmar planlarını tamamladığımız bölgelerde sosyal donatı, park, okul gibi alanların üzerinde hep gecekondular var. Öncelikle bu gecekonduların yıkımını tamamlamamız gerekiyor. Yapacağımız 7 dev park için de yüzlerce gecekondu yıkmamız gerekti. Kararlı tavrımızla yıkımlarımızı tamamladık. Park inşaatları hızla başladı. Altındağ'a ve Altındağlılara hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi. Altındağ Belediyesi gerçekleştirdiği park projeleri ile ilçeye değer katmaya devam ediyor. 2004 yılından bu yana ilçeye 30 park kazandıran Altındağ Belediyesi, 7 dev park daha yapmak için gereken ilk aşamayı başarıyla tamamladı. Parkların alanlarını belirleyen ve ihale sürecini tamamlayan Altındağ Belediyesi, inşaatların başlaması için bölgedeki yıkımlarını bitirdi. Parklar tamamlandığında Altındağ'a 94 bin 530 metrekare daha yeşil alan kazandırılmış olacak. 

Parklar nereye yapılacak? 

1 - Çamlık Mahallesi'ne: Çamlık Mahallesi 1851'inci sokağa, orada bulunan eski parkın yerine çok daha büyütülerek yeniden yapılacak olan park, yeşil alanı, çocuk oyun alanı, fitness alanı, koşu yolu ve gül bahçesi ile mahalle sakinlerinin gönlünü ferahlatacak. 

2- Gültepe Mahallesi'ne: Altındağ Kültür Sarayı'nın hemen yanına yapılacak olan park, yeşil alanı, çocuk oyun alanı, fitness alanı ve koşu yolu ile mahalle sakinlerine hem huzurlu, hem de sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralayacak. 

3- Alemdağ Mahallesi'ne: Dev parkların üçüncüsü ise Alemdağ Mahallesi'ne, mahalle sakinlerinin yüksek gerilim hattı olarak bildiği bölgenin altına yapılacak. 

4- Gülpınar Mahallesi'ne: Bir diğer park ise Gülpınar Mahallesi sakinlerinin yüzünü güldürecek. Ala Camii yanına yapılacak olan park, mahalledeki önemli bir boşluğu dolduracak. 

5- Plevne Mahallesi'ne: Plevne Mahallesi 341'inci sokak ile 345'inci sokak arasında kalan bölgeye yapılacak olan parkta, çocuklar neşe içinde oynarken, büyükler ise spor yapabilecek ve keyifli zaman geçirebilecekler. 

6- Ali Ersoy Mahallesi'ne: Modern konutları, çok yakın zamanda hizmete sunulan yüzme havuzları ve spor tesisleri ile Altındağ'ın en çok değer kazanan mahalleri arasında bulunana Ali Ersoy Mahallesi'nde, 96'ncı sokak ile 93'üncü sokaklar arasında kalan bölgeye yapılacak olan park, bölgenin görünümünü tamamen değiştirecek. 


Yedigün Gazetesi


Geri Dön