26 / 04 / 2024

Altındağ'da yıkımlar devam ediyor!

Altındağ'da yıkımlar devam ediyor!

Altındağ'ın tamamını kaçak yapılardan temizleme sözü veren ve seçimlere yıkım yaparak giren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yakın zamanda yıkılan ve kısa zamanda yıkılacak olan bölgelerde incelemelerde bulundu.



Seçimlere yıkım yaparak giren Başkan Tiryaki yıkımlara devam ediyor.

Ankara'da kentsel dönüşümün öncüsü olan Başkan Tiryaki, ilçeyi gecekondulardan arındırmakta kararlı. Seçimden önce de yıkım çalışmalarına ara vermeyen Veysel Tiryaki, seçimden sonra da hız kesmedi ve kaçak yapıların en kısa zamanda yıkılması konusunda ilgili birimlere gerekli talimatları verdi. Yıkılacak yerleri pafta üzerinde tek tek inceleyen Başkan Tiryaki, yıkım yapılacak mahalleleri gezdi. 

Başkan Tiryaki, sabah erken saatlerde önce Beşikkaya Mahallesi'nde Köy Park çevresindeki kaçak yapıların olduğu bölgeye geldi. Daha sonra Feridun Çelik Mahallesine geçen Tiryaki, Orhan Kemal Caddesi'ndeki tüm imar yollarının açılmasını istedi. Başkan Tiryaki'nin bir sonraki durağı Başpınar Mahallesi oldu. 


Tiryaki, Önder Mahallesi ile Alemdağ Mahallesi arasında kalan Selçuk Caddesi'nin de imara hazır hale gelmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını kaydetti. Söz konusu bölgede 200'e yakın gecekondu yıkılacağını ifade eden Başkan Tiryaki, kentsel dönüşümün Altındağ'ı ileri taşıyacağını vurguladı. Tiryaki, Çamlık Mahallesi'ni de göz ardı etmedi. 

Bölge sakinleri ile konuşan Başkan Tiryaki, hiç kimsenin mağdur olmayacağını sözlerine ekledi. 


Doğantepe Mahallesi Kayalık Bölgesi'nde de incelemelerde bulunan Başkan Tiryaki, "Bu alan oldukça büyük. Burada 200 dönüm arazi üzerinde kalan yüzlerce gecekondu yıkacağız ve büyük bir park yapacağız. İşaretleme çalışmaları başladı." dedi. 


Ankara İlke Gazetesi


Geri Dön