26 / 04 / 2024

Altınok Öz: Dönüşümü en iyi Kartal biliyor!

Altınok Öz: Dönüşümü en iyi Kartal biliyor!

Kentsel dönüşümde deneyim sahibi olduklarını ifade eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Deprem ve yerinde dönüşüm olarak Türkiye’de dönüşümü en iyi bilen Kartal Belediyesi’dir” dedi...




Kentsel dönüşümde deneyim sahibi olduklarını ifade eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Deprem ve yerinde dönüşüm olarak Türkiye’de dönüşümü en iyi bilen Kartal Belediyesi’dir” dedi.


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Topselvi’de bulunan Afyon Kale Spor Kulübü Derneği’ni ziyaret etti. Derneğin lokalinde gerçekleşen buluşmada Başkan Altınok Öz, kentsel dönüşüm konusunda Kartal Belediyesi’nin 5 yılda yaptığı çalışmaların örnek teşkil edecek nitelikte olduğunu söyledi. Dönüşümün her şeklinin Kartal’da uygulandığını belirten Başkan Öz, “2009 yılından bu yana sitelerle, mahallelerle deprem dönüşümü ve yerinde dönüşüm toplantıları yapıyoruz. Dönüşümün her şekli Kartal’da uygulanıyor. Önemli derecede deneyim sahibi olduk. Deprem dönüşüm ve yerinde dönüşüm olarak Türkiye’de dönüşümü en iyi bilen Kartal Belediyesi’dir. Vatandaşlarımız kandırılmasın diye Kartal Belediyesi resmi internet sitesinde 43 sayfalık ‘Deprem Dönüşüm Sözleşme Taslağı’ hazırladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na da o sözleşme taslağını Kartal Belediyesi verdi. Bunun üstüne şimdiye kadar daha iyi bir sözleşme taslağı çıkmadı. Bu taslak vatandaşımızın her türlü hakkını koruyacak. Ayrıca bugüne kadar yaptığımız tüm toplantıları deşifre ederek bir kitap haline getirdik. Deprem ve kentsel dönüşüme arkanızı dönmeyin” adını taşıyan kitap, hem vatandaşlar, hem şehir planlayıcıları, hem de yerel yöneticiler için bir kaynak oldu” diye konuştu.


Buradaki programının ardından Anadolu Geleneksel Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin “Dans Dolu 14 Yıl” gecesine katılan Başkan Öz, “AGON, Anadolu’nun kültür ve dansının yaşatılmasında önemli bir görevi yerine getiriyor, bunu görüyoruz. Böylesine toplumsal ve kültürel değerleri yaşatan her yaştan insana eğitim veren, yöresel danslar olmak üzere her türden dansla insanı buluşturan sizlere yardım etmek bizlerin görevi ve iyi ki yapmışım. Burada bu akşam sizlerle olmaktan çok memnun oldum. Bu görevde olduğumuz sürece desteklerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.


AGON Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Koca, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün Kartal’da yaptığı çalışmalar ile sanata değer veren bir belediye başkanı olduğunu ifade ederek, “Başkanımız maddi manevi ne zaman kendisine gitsek her talebimize önemi veriyor. Gerek yurt içi, gerek yurt dışında ülkemizi temsilen katıldığımız organizasyonlarda bizlerden desteğini esirgememiştir. Huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum” dedi.



Akit Haber


Geri Dön