26 / 04 / 2024

Altınok Öz: Kartal'da haftada bir yıkım töreni yapıyoruz!

Altınok Öz: Kartal'da haftada bir yıkım töreni yapıyoruz!

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Mahalle Birim Başkanlarıyla bir araya geldi. Başkan Öz, yaptığı konuşmada “Kartal değişip dönüşürken Türkiye de değişiyor ve dönüşüyor. " dedi.



BAŞKAN ALTINOK ÖZ MAHALLE BİRİM BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Mahalle Birim Başkanlarıyla bir araya geldi. Başkan Altınok Öz, yaptığı konuşmada “Kartal değişip dönüşürken Türkiye de değişiyor ve dönüşüyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk öyle bir düzen, öyle bir rejim kurmuş ki köklerimizin sağlam olduğunu, insan kaynaklarımızın sağlam olduğunu çok güzel gösterdi” dedi.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, düzenlenen toplantıda Mahalle Birim Başkanlarına Kartal Belediyesi binasındaki proje odalarını gezdirerek ilçede devam eden ve planlanan projeler hakkında bilgi verdi. Proje odalarının yanı sıra Tasarım Araştırma Katılım (TAK Kartal) hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

 

Kartal’da Değişim 

Başkan Altınok Öz, Kartal’daki değişime dikkat çekerek “Kartal değişiyor, dönüşüyor. Yaklaşık haftada bir yıkım töreni yapıyoruz. Bazen de inşaatları biten projelerde vatandaşlarımızın tapu törenlerini gerçekleştiriyoruz. Kartal değişip dönüşürken Türkiye de değişiyor ve dönüşüyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk öyle bir düzen, öyle bir rejim kurmuş ki; bu bizim köklerimizin sağlam olduğunu, insan kaynaklarımızın sağlam olduğunu çok güzel gösterdi. Onun için başka gidecek yerimiz yok. Hepimizin, bu ülkeyi seven herkesin içindekileri ayırt etmeksizin sevmeye ve Atatürk’ün yolunda gitmeye mecburiyeti vardır. Biz bu ülkeyi seviyoruz, burada kalacağız. Kalamayanlar, dün kumpas kuranlar bugün Dubai’de, Avrupa’da, Yunanistan’da sığınacak liman arıyorlar. Yeni limanlarınız size hayırlı olsun diyoruz. Bizim limanımız burasıdır, bu ülkedir” dedi.

 

TAK Kartal’ın Önemi 

Konuşmasının devamında  TAK Kartal'ın önemine dikkat çeken Başkan Altınok Öz, “Tam yolun karşısında bir otobüs var ; TAK Gezici. Tasarım Araştırma Katılım TAK Kartal ekibimiz, geçen sene bu dönüşümlü değişimin, projelerin halkın üstündeki etkileri üzerinde çalıştılar ve Türkiye’de ilk defa SED (Sosyal Etki Değerlendirme ) Raporu hazırladılar. Daha sonra ise Mahalle Eylem Planımıza ilişkin bir sunum hazırladılar. Yani 5 dakikalık mesafede dede veya anne, çocuğunun elinden tuttuğu zaman gidebileceği park alanı, kreş alanı, sağlık alanı, top sahası veya spor alanı var mı? Bunların hepsinin röntgenini çektik. Belediyede çalışma arkadaşlarımıza bu verileri sunacağız. Bazı bölgeler boş bölgeler. O zaman ne yapacağız? Planı yaparken hangi bölgede kreş yoksa, hangi bölgede park yoksa, hangi bölgede spor alanı yoksa Belediye olarak hizmetimizi bu yönde, planımızı bu yönde yürütmemiz gerekiyor. Bu veriler her mahalle muhtarına ayrı ayrı verilecek. Her mahalle muhtarı, kendi mahallesiyle ilgili eksikleri bir an önce tamamladığı takdirde bütünün resmini çeken kitabı, hem muhtarlarımıza hem Meclis üyelerimize hem de vatandaşlarımıza vereceğiz. Bu bizim rehberimiz. Dolayısıyla herkesin bu konuda katkısını bekliyoruz. Değişim ve dönüşüm akılla, bilimle olur. İnsanımızı değiştirmemiz lazım, yollardaki arabaları çekmemiz lazım” dedi.

 

Kartal’da hayata geçen ve devam eden projeler yerinde incelendi 

Ziyaretin devamında ise Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Kartal’da devam eden ve tamamlanan projelerin yerinde tanıtımı için Mahalle Birim Başkanlarıyla ilçe turuna çıktı. Fidan’a gezi boyunca Kartal Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nur Gülmez Bel eşlik etti. Fidan ve beraberindekiler gezi boyunca; Yaka Kent Parkı, Masal Evi, Havuz Sokak yanındaki park alanı, Kartal Belediyesi Sera Alanı, Kartal Belediyesi Soğanlık Yeni Mahalle Kreşi, Kartal Belediyesi Huzurevi, Doğu Karadenizliler Derneği ve park alanını, Dragos Arkeolojik Kazı Alanı, Mehmet Ali Büklü Parkı ve son olarak Kartal Belediyesi Buz ve Kaykay Pisti Tesisleri’ni ziyaret etti. Fidan, ziyaret edilen yerlerde Mahalle Başkanlarına bilgi verdi.

 

"Kartal Anadolu Yakasının Merkezi Olacak"

Kartal'ın AnadoluYakasının merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, " Bu yöndeki en önemli projelerimizden biri Başkanımız Altınok Öz'ün çok önem verdiği Ceviz Meydanı Projesi. Yaklaşık 19 bin metrekare alana inşa edilmekte olan Ceviz Meydanı'nı 2 yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Bu meydan, Kartal'da 4 mahalleye yürüme mesafesinde olan ve sahile inmeden deniz manzarasına karşı dinlenebilecekleri ve yeşil alanlarıyla nefes alabilecekleri eşsiz bir proje olacak. Yakacık Havuz Sokak'ta yer alacak ve inşası devam eden 30 dönümlük Havuz Sokak yanı park projemiz ise üç ayrı çocuk oyun alanı, bir tanesi büyük olmak üzere üç amfi, oturma - dinlenme alanları, seyir terasları, kitap okuma alanı, sıhhi-yenilebilir ve kokulu bitkiler ile bir de havuzdan oluşacak. Bu havuz, İspanya’da Art Nouveau akımının öncüsü ünlü Katalan mimarı Antoni Plàcid Guillem Gaudí’nin mozaikli havuzundan esinlenerek inşa ediliyor. Bu parkımız tamamlandığında, Kartal’ın deniz ve Adalar manzaralı en büyük parkı olacak" dedi.


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün, Avrupa Birliği'nin desteğiyle hayata geçirdiği, Hürriyet Mahallesi’nde tadilatı devam eden ‘Yaşlı Bakım ve Huzurevi’ projesi ve kreşler hakkında da bilgi veren Fidan, "Huzurevi projemiz, dünyanın geleceği açısından önemli bir konu olan enerji verimliliği çerçevesinde çevre dostu bir proje olarak dikkat çekiyor. Kartal, Valladolid ve Cenova'nın yanında Avrupa Birliği'nin pilot kent olarak seçtiği 3 kentten biri. Kartal Belediyesi, AB destekli bu projeyle, huzurevinde 20 bin metrekarenin izolasyon çalışmalarına hızla devam ediyor. Öte yandan Başkanımız Altınok Öz, Kartal'da 7 yıl önce 1 tane kreş varken 10 yeni kreş açarak bu sayıyı 11’e yükseltti. Kartal Belediyesi'ne bağlı 11 kreşte çocuklar, kaliteli bir eğitimle geleceğe hazırlanırken kreş sayımızı arttırmak için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.


Projeleri gezerek bilgi alan Mahalle Birim Başkanları, düzenlenen geziden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.


Geri Dön