26 / 04 / 2024

Altınok Öz: Kartal'ın 20 mahallesinde 11 bin insanı kurtardık!

Altınok Öz: Kartal'ın 20 mahallesinde 11 bin insanı kurtardık!

KARTAL'da, CHP'den 2. dönem Belediye Başkanı seçilen ve halkın,"Dönüşümün mimarı" lakabını taktığı Op. Dr. Altınok Öz, seçimlerden sonra ilk kez kapılarını SÖZCÜ Gazetesi'ne açtı...



KARTAL'da, CHP'den 2. dönem Belediye Başkanı seçilen ve halkın,"Dönüşümün mimarı" lakabını taktığı Op. Dr. Altınok Öz, seçimlerden sonra ilk kez kapılarını SÖZCÜ Gazetesi'ne açtı. Öz, göreve geldiği 2009 yılında, Kartal'ın 20 mahallesinde başlattığı dönüşüm toplantılarıyla uygulamaya koyduğu 'Deprem dönüşüm Projesi' sayesinde 11 bin 500 insanı kurtardı. 2009 Yerel Seçimleri'nde yüzde 41,5 oyla AKP'den belediyi alan Öz, 2014 yerel seçimlerinde oyunu yüzde 44'e çıkardı. İşte Öz'ün açıklamaları: 


'Önce dönüşümü anlattık' 


"İlk olarak Ekim 2009 yılında, dönüşüm toplantıları düzenledik. 

Kartallılar'a dönüşümün, kentsel dönüşümün, deprem dönüşümü ve yerinde dönüşümün ne anlama geldiğini anlattık. Çünkü yerel yönetimler bugüne kadar vatandaşa rehber olmamış. Vatandaş gitmiş devletin arazisine evini yapmış. 


Ondan sonra siyaset devreye girmiş af çıkartarak, tapu tahsis belgesi diyerek ve belge vererek orada oturmasını sağlamış. Kalıcı olarak mülkiyet sorunu çözülmemiş. Bu insanlar burarım yurttaşı yıllardır burada kalmışlar. En az kalan, 40 yıldır burada oturuyor yani üçüncü nesil burada yaşıyor." 


'Halk, kendisi istiyor' 


"İlk 5 yılda yerinde dönüşüm çalışmalarıyla yüzde 10'un üzerine ulaştık. Bir ivme kazandık, ikinci 5 yılda bu oram yükseltmeyi amaçlıyoruz. Kartallı bizim desteğimizi alarak parsel parsel anlaşıyor. Dönüşüm artık idarenin isteğinden halkın isteği haline döndü. Öyle bir noktaya geldik ki belediye artık zorlamıyor. Siteler ve müstakil evler birleşerek dönüşümü kendileri istiyorlar. Vatandaş kendisine yetecek sağlıklı güvenli bir daireyi istiyor, hakkım istiyor. 'Kefenin cebi yok' diyor. Kartallı bana 'dönüşümün mimarı' lakabım taktı." 


'Türbanlı çalışanımız var' 


"Belediyede çok türbanlı kızımız çalışıyor. Ben görevlerini yapsınlar istiyorum. CHP'liysen, sosyal demokratsan, emeğe saygı duyuyorsan çalışam rahatsız etmeyeceksin. Bizim yapacağımız yeni iş olanakları yaratmak ve oraya uygun insanı almak. Göreve geldiğimizde 1 kreş vardı. Sayışım 11'e çıkardık." 


'İhaleler canlı yayında' 


"Belediye ve başkanlar, iki şekilde soruşturma geçirirler. Birincisi 'görevi kötüye kullanmak' ikincisi ise 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlarından. Kartal Belediyesi olarak göreve geldiğimizden beri ihalelerini canlı yayınlıyoruz. Onun için ihaleye fesat karıştırmak bizim belediyemiz için söz konusu olamaz." 


Sözcü 


Geri Dön