23 / 04 / 2024

Altınok Öz Tarihi Kentler Birliği toplantısına katıldı!

Altınok Öz Tarihi Kentler Birliği toplantısına katıldı!

Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın düzenlediği “Alan Yönetimi Sürecinde Tarihi Kentler Birliği” buluşması toplantısına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de katıldı.




Tarihi Kentler Birliği toplantısı Diyarbakır’da yapıldı. Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın düzenlediği  “Alan Yönetimi Sürecinde Tarihi Kentler Birliği” buluşması toplantısına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de katıldı. 


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’yı makamlarında ziyaret ettiler. Güncel olaylar ve eş başkanlık uygulaması hakkında görüşmelerde bulundular. İki gün devam eden Tarihi Kentler birliği toplantısında UNESCO yolunda Diyarbakır buluşması yoğun ilgi gördü.


Tarihi Kentler Birliği (TKB) Diyarbakır Buluşmasına Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Vali Yardımcısı Mustafa Can, Diyarbakır Belediye eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Tarihi Kentler Birliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tarihi Kentler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Merkez Valisi Nurullah Çakır, Urfa Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu,  çok sayıda il, ilçe, belde, belediye başkanları, başkan yardımcılarının, meclis üyelerinin, tarihi ve kültürel miras çalışmalarına emek vermiş kişi, kurum ve kuruluşlar iştirak etti.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel değerlerini anlatan tanıtım filmiyle başlayan toplantıda, protokol konuşmalarından sonra Tarihi Kentler Birliği tanıtımı ve çalışmalarına yönelik sinevizyon gösterimi yapıldı. Panelde ÇEKÜL Yüksek Danışma Kurulu üyesi Faruk Göksu, Namık Kemal Döleneken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Murat Alökmen, ÇEKÜL Vakfı Bölge Temsilcisi Nevin Soyukaya’nın toplantı ile ilgili konuşmaları ile süreç değerlendirildi. Diyarbakır’da sur içi ve tarihi doku ile ilgili yapılan gezide Diyarbakır çalışmaları anlatıldı.


Kartal Belediyesi


Geri Dön