26 / 04 / 2024

Altınoluk’ta termal su sevinci yaşanıyor!

Altınoluk’ta termal su sevinci yaşanıyor!

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Heramis Termal Tatil Köyü’nde 44 derece olan termal su bulunmasının sevinci yaşanıyor. Heramis Termal Turizm olarak mavi bayraklı plajda, 5 bin m2 kapalı alan, SPA merkezi ile bölgeye hizmet veriyor.




Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Heramis Termal Tatil Köyü’nde 44 derece olan termal su bulunmasının sevinci yaşanıyor.


Altınoluk’ta 2010 yılında 350 hektar alanda jeotermal arama ruhsatı alınırken, 2 yıl içinde ayrı yarı firmalara 60 yerde jeofizik çalışması yaptırıldığı açıklandı.


Heramis Termal Turizm olarak mavi bayraklı plajda, 5 bin m2 kapalı alan, SPA merkezi ile bölgeye hizmet veriyor.


Heramis Termal Turizm yetkilileri, “Büyük sevinç yaşıyoruz. Çalışmalarımızın sonucunu alabilmenin mutluluğu içindeyiz. Altınoluk’ta bir ilk olarak bu noktada, jeolojik ve jeofizik çalışmalarına 2 yıl önce başlamıştık. Gelinen bu noktada 750 metrede sondaj çalışması yapıldı. İlk ölçümlerde kuyu sıcaklığımız 44°C olarak tespit edildi. Termal su debimiz saniye de 20 litredir. Almış olduğumuz bu mutlu netice yapmış olduğumuz Heramis Termal Tatil Köyü projesi gerek bölgemiz gerekse ülke ekonomisi açısından da bir o kadar önem arz ediyor. Biz bu bölgenin yatırımcıları olarak elde etmiş olduğumuz suyun ihtiyacımızdan fazlasını bu bölgenin kalkınması ve Termal Turizmin gelişmesi açısından yeni yatırımcılara termal suyu vermeyi de taahhüt ediyoruz. Bu sondaj çalışmalarında, tüm kamu kurum ve kuruluşlara, GM Mühendislik firması ve teknik ekibine, emeği geçen bütün gönül dostlarımıza teşekkür ediyor, bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz”


Balıkesir Posta


Geri Dön