18 / 04 / 2024

Altınordu Belediye'si kent çalışmalarını sürdürüyor!

Altınordu Belediye'si kent çalışmalarını sürdürüyor!

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “40-50 yıllık bir geleceği inşa etmenin yolu uzun vadeli ve kalıcı hizmetlerden geçiyor. Bizde bu doğrultuda çalışarak problem gördüğümüz her alana dokunuyoruz” dedi.



Altınordu Belediyesi şehrin modern ve problemsiz bir şehir olması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Birçok alanda yaptığı çalışmalarla vatandaşın takdirini toplayan Altınordu Belediyesi ilçenin 92 mahallesinde değişim ve dönüşüme katkı sunacak olan projeleri bir bir hayata geçiriyor. Merkezde bulunan mahallelerin alt yapı ve üst yapı problemlerine neşter vuran Altınordu Belediyesi dış mahallelerde de en önemli sorunlardan olan ulaşımda beton yollar ve sıcak asfaltlarla çözüm üretiyor.


Altyapı baştan sona elden geçiyor

Karşıyaka Mahallesi’nde devam eden çalışmaları inceleyen Başkan Tekintaş, burada yaptığı açıklamada şehrin değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu söyledi. Altınordu’da 40-50 yıllık bir gelecek inşa ettiklerini bunun içinde uzun vadeli kalıcı hizmetler yaptıklarını aktaran Başkan Tekintaş, “Bu şehir geçmiş 10 yılda 20 kilometrelik bir asfaltla tanışmış. Biz sadece Altınordu Belediyesi olarak şuanda 35 kilometre sıcak asfalt yaparken bunun yanı sıra Büyükşehir ile birlikte 100 kilometre sıcak asfaltı vatandaşımızın hizmetine sunduk. Bu işlemlerin yapıldığı sürenin tamamı 3 yıl. Diğer yandan da 10 yılda yapılmış olan 20 kilometrelik yol var biz bu durumu halkımızın takdirine sunuyoruz. Bilindiği üzere 40 yıldır el atılmayan yeraltındaki alt yapıların tamamı baştan sona elden geçiyor. 18-20 bin kişiye hizmet eden bir şehirden şimdilerde 200-210 bin kişiye hizmet eden bir şehir haline geldik. Bu sebeple her şeyin değişmesi gerekiyor. Ama bunları yaparken bizim hedefimiz bu hizmetleri uzun vadeli yapmak. 40-50 yıllık bir geleceği inşa etmenin yolu uzun vadeli ve kalıcı hizmetlerden geçiyor. Bizde bu doğrultuda çalışarak her problem gördüğümüz alana dokunuyoruz. Şehrimizde geçen 3 yılda çok şey değişti gelecek 2 yılda da çok şey değişecek. Bu süreçte sabır ve duyarlılık gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Çalışmalarda sona gelindi

Karşıyaka Mahallesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette ayrıca devam eden üst yapı çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Tekintaş, asfalt ve kaldırım çalışmalarının bittiği alanlarda yağmur suyu hatları ve mazgalların yapım çalışmalarında sona gelindiğini belirtti. Bu tür çalışmalar ile su giderlerinin temiz kalmasını ve su birikintilerinin ortadan kalkacağını ifade eden Başkan Tekintaş, “Birçok mahallemizde asfalt ve kaldırım çalışmalarımızı tamamladığımız alanlarda M=30 kilometre üst yapı işlerini tamamladık. Bu kapsamda yağmur suyu hatları ile mazgallarının ortaya çıkarılması gibi alanlarda son çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Yapılan bu çalışmalarla şehrin temel alanlarından olarak gördüğümüz ulaşımın her noktasını tamamlayıp milletimizin hizmetine sunma kararlılığındayız. Bu alanlarda yaptığımız çalışmalarla hedefimiz, kalıcı hizmetler yaparak hem konforu hem de vatandaşlarımızın beklediği hizmetleri yerine getirmiş olmak” şeklinde konuştu. 


Ordu Olay 


Geri Dön