19 / 04 / 2024

Altınşehir Halilurrahman Cami açıldı!

Altınşehir Halilurrahman Cami açıldı!

Altınşehir Halilurrahman Camisi Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Doğan Kubat’ın katıldığı bir törenle açıldı.




Altınşehir Halilurrahman Camisi Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Doğan Kubat’ın katıldığı bir törenle açıldı.

 

Başakşehir Belediyesi tarafından yapılan Halilurrahman Camisi’nin açılış törenine Başkanı Mevlüt Uysal ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Doğan Kubat’ın yanı sıra İlçe Müftüsü Remzi Pehlivan, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları; Yasin Kartoğlu, Murat Şahin, İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu ve ilçe sakinleri katıldı.

 

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Doğan Kubat ilçe sakinlerinin sevgi gösterileri ile alana geldi. Başkan Uysal beraberindeki heyetle birlikte camiye geçerek Cuma namazını Halilurrahman Camisi’nde kıldı.

 

‘Camimize sahip çıkalım’


Cuma namazının ardından gerçekleşen cami açılışında konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Uysal, şunları dile getirdi, “Camimiz mahallelinin hem ibadet edebileceği hem de bir buluşma yeri olacak. Mahallede eksiklerimiz de var elbette, ama kısa sürede tamamlayacağız. Burada üç mahallemiz var buraların kaderi aynı, imar problemlerimiz var. Buradan Kanal İstanbul geçme durumu var. Kanal İstanbul ile ilgili üç bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi müdahil oldu. Ak Parti kimseyi mağdur etmek yerinden etmek için gelmemiştir. Tam tersine mağduriyetleri gidermek için var. Camimizi yaptık, okulumuzu yapacağız. Camimizi doldurmak ve sahip çıkmak siz Altınşehirlilere düşüyor. Mahallemize Olimpiyat stadı tarafında çocuklarımızın spor yapabilmesi için İstanbul’un en güzel alanını yapacağız. Buralar çok güzel olacak bununla birlikte samimiyetimiz dostluklarımız da devam etmeli.”

 
‘Cami güzel ama cemaat daha güzel’


Ak Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Doğan Kubat ise yaptığı selamlama konuşmasında yarınların daha güzel olacağı mesajı verdi. Kubat, “Huzur ve huşu içerisinde ibadetimizi yapacağımız bir cami olmuş. Cami güzel ama cemaat daha güzel. Camimizi herkes sahiplenmiş. Camimize bir çay ocağı ve çocuklarımızın etrafında büyüklerine eşlik edebileceği alanlar da yapılır diye ümit ediyorum. Siz burada mutlu olursanız dünyanın en bahtiyar insanları biz oluruz. Başakşehir maşallah büyüdü, gelişti. Öteden beri gelen planlama ve alt yapı sorunlarımız var. Doğru ve adaletli bir çözüm ne olur onun üzerinde çalışıyoruz. Sizleri mağdur etmeyecek bir model üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu bölge daha da gelişecek güzelleşecek. Herkes mahallesine sahip çıksa Türkiye’de sorun kalmaz. Cemaatimizin gözünde bu samimiyeti gördüm. Memleketimiz için dualar edin. Yarın bugünden daha güzel olur.”

 

Protokol konuşmalarının ardından Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ak Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Doğan Kubat ilçe sakinleri ile birlikte Başakşehir Belediyesi’nin ikramı olan öğle yemeği yedi. 



Başakşehir Belediyesi



Geri Dön