29 / 03 / 2024

Altınyıldız, Yenibosna 'daki tesisini çerkezköy 'e taşıdı!

Altınyıldız, Yenibosna 'daki tesisini çerkezköy 'e taşıdı!

Türkiye 'nin köklü tekstil ve konfeksiyon firmalarından Altınyıldız, Yenibosna 'daki tesisini çerkezköy 'e taşıdı. Altınyıldız Genel Müdürü Zeki çaputlu, 900 kişiyi işe aldıklarını belirterek, “çerkezköy 'ün nüfusu 75 bin. Tam 14 bin kişi iş başvurusunda



İlçedeki camilerde imamlar, müezzinler ‘Altınyıldız eleman alacak ' diye anons yapmış ' dedi.

Yenibosna 'daki tesislerini konut projesine dönüştürmek üzere terk eden Altınyıldız, çerkezköy 'e taşındı. çerkezköy 'de Aksu 'nun toplamda 282 bin metrekare açık alana sahip tesislerini kiralayan Altınyıldız, böylece Avrupa 'da bu alandaki en büyük entegre tesisin de sahibi oldu. Altınyıldız Genel Müdürü Zeki çaputlu, taşınma döneminde hiçbir girişimleri olmadığı halde 14 bin kişinin iş başvurusunda bulunduğunu söyledi. Taşındıkları 4.5 aylık süreçte 900 kişiyi işe aldıklarını ve toplamda 1600 'e yakın çalışana ulaştıklarını belirten çaputlu, “çerkezköy 'ün nüfusu 75 bin. Tam 14 bin kişi iş başvurusunda bulundu. Neredeyse ilçenin dörtte biri... İlçedeki camilerde imamlar, müezzinler ‘Altınyıldız eleman alacak ' diye anons yapmış. Bunları da sonradan öğrendik ” dedi.

13 bin 100 kişi işsiz

Zeki çaputlu, iş başvurusunda bulunan 14 bin kişinin tamamının ehil insanlar olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: “Biz ancak 900 'ünü işe alabildik ama geri kalan 13 bin 100 kişinin hala bir iş bulabildiklerini düşünmüyorum. Bu kadar insanın işsiz olması acı bir durum. Biz fabrikamızı buraya taşıdığımız için 250 kişilik ek istihdam yarattık. 2008-2011 arasında Türkiye 'de tekstil ve hazır giyimde 700 bin kişi işini kaybetti. ”

İlave gümrük vergisi iyi

Gümrüklerde uygulanacak ilave verginin olumlu olduğunu ve Türkiye 'de üretimi teşvik edeceğini belirten çaputlu, “Türkiye üretmeli, üreterek büyümeli. Perakendeciler de uzun vadeli olarak bunu desteklemeli. Üretmeyen ülkede insanlar nasıl iş güç sahibi olacaklar Alışveriş merkezleri var ama insanlar oralarda çay içecek para bulamıyor ” diye konuştu. Sektörün altın çağını yaşadığı yönündeki değerlendirmeler hatırlatılınca çaputlu, şuyorumu yaptı: “Sektörün altın çağını yaşaması Türkiye ile çok paralel. Bence Türkiye altın çağını yaşıyor, bunun paralelinde de sektör altın çağını yaşıyor. 2015 'ta ise tekstil ve hazır giyim platin çağını yaşayacak. Diğer iş kollarının da platin yılı olacak. Türkiye ekonomisi için de aynı şeyi düşünüyorum ” dedi.

600 milyon TL ciro

2010 'da toplam cirolarının 375 milyon TL olduğunu, 2011 'de yüzde 60 artışla 600 milyon TL hedeflediklerini belirten çaputlu, şöyle konuştu: “Biz stoka üretim yapmıyoruz, 2011 sonuna kadar kapasitemiz satıldı. 2012 'de karlılık büyümesini hedefliyoruz. 2010 'da ihracat rakamımız 32 milyon dolardı, 2011 'de 50 milyon dolar ihracat hedefliyoruz. ”

‘Nükleer bomba ' geliyor

çaputlu, haftada 6 gün 24 saat üretim yaptıklarını, 2010 satışlarının yüzde 40 'ını nanoteknoloji ürünlerinin, satışların yüzde 60 'ının ise inovatif ürünlerden oluştuğunu anlattı. çaputlu, şöyle konuştu: “Türk insanını tanıyoruz. Müslüman bir ülkedeyiz. Bütün bunları ürüne yansıtmak lazım. Ürünün dayanıklı olması önemli. Ben 2-3 yılda bir gardırobumu başkasına hediye ediyorum, çünkü eskimiyor. Formula ve nanoteknolojinin ardından önümüzdeki aylarda yepyeni bir ürün segmenti ile tüketicilerle buluşacağız. Ekim gibi müthiş bir inovasyonumuz var, yeni ürüne ‘nükleer bomba ' diyorum. Pazarda çok ses getireceğine inanıyoruz. Yılda minimum 2 adet yeni teknolojik ürünü pazara sunmayı hedefliyoruz. ”

Osman Boyner: Aklım başımda olduğu sürece emeklilik yok

ZEKİ çaputlu, Altınyıldız 'ın kurucusu ve Boyner Holding Onursal Başkanı Osman Boyner 'in çerkezköy 'e taşınmaları sonrasında hergün saat 09.00-16.00 arası kadar fabrikada kaldığını söyledi. Osman Boyner, “Emekli olmayı düşünüyor musunuz ” sorusuna, “Babam ‘Ne zaman emekli olursun Aklın başında ise emeklilik yok, o zaman fikirlerinle herkese ulaşırsın, aklın başında değilse 50 yaşında da emekli olursun ' derdi. Babam 104 yaşında vefat etmişti. 100 yaşında bile beni çağırıp, fikir verir, nasihat ederdi ” yanıtı verdi. Fabrikanın kısa sürede taşındığını belirten Osman Boyner, Cem Boyner 'in “Taşınırken piyasadan 3-5 ay eksik kalırsanız o yeri birisi doldurursa, piyasaya tekrar zor girersiniz ” sözünü aktararak, “Zeki Bey 'e ‘Sen 100 günde taşırsın ' dedim. O da 3 ayda hiç üretimden kaybetmeden fabrikayı yeni yerine taşıdı ” dedi.
Hürriyet/Demet CENGİZ BİLGİN


Geri Dön