23 / 04 / 2024

ALTO, Aliağa Belediye Başkan Adayları'nı dinliyor!

ALTO, Aliağa Belediye Başkan Adayları'nı dinliyor!

Aliağa Belediye Başkan Adayları'nın projelerinin, ALTO Meclis ve Meslek Komiteleri üyelerine sunulması kapsamında, Demokratik Sol Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı Hakkı Ülkü, ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka'ya projelerini anlattı...




Aliağa Belediye Başkan Adaylarının projelerinin, ALTO Meclis ve Meslek Komiteleri üyelerine sunulması kapsamında, Demokratik Sol Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı Hakkı Ülkü, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ve Meclis üyelerine projelerini anlattı.


ALTO Başkanı Adnan Saka’nın açış konuşmasıyla başlayan toplantıda Saka, “İlçemizdeki siyasi parti başkan adaylarımızın Aliağa için planladıkları projelerin neler olduğunu öğrenmek ve aktarılan projelerin takibinde bilgi sahibi olmak adına düzenlediğimiz toplantıların üçüncüsünü Demokratik Sol Parti Belediye Başkan Adayı Hakkı Ülkü ile gerçekleştiriyoruz” dedi.


Aliağa’da kurumlar arası işbirliğinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi gerektiğine vurgu yapan ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “Aliağa’da yaşayan insanlar olarak yıllardır kurulamayan diyalogların eksiklerini ve sıkıntılarını çektik. Artık bu duruma bir son vererek kurumlar arası diyalogun en hızlı ve en samimi bir şekilde sürdürülmesi ve Aliağa’daki tüm dinamiklerin birbirleriyle istişare içerisinde olması gerekiyor” diye konuştu.


Kurumlar arası işbirliğinin önemine vurgu yapan ve Aliağa’da bulunan tüm kurumların bu işbirliğine destek vermesi gerektiğini vurgulayan Saka, ''Önümüzde Karabük örneği var. Kardemir firması Karabük iline sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde eğitim, çevre, spor gibi birçok alanda şehre önemli katkılarda bulunuyor. Örneğin Kardemir’in desteğiyle birinci ligde oynayan bir futbol takımları var. Bununla birlikte kurumların yalnızca spor alanında değil diğer tüm alanlarda da kente destek vermesi gerekiyor. İşte bu sebeplerden dolayı kurumlar arası diyalog ve işbirliğinin kent için doğru bir yöntem olduğunu düşünüyoruz ve bu yönde hareket etmek istiyoruz'' dedi.


İlçenin genel durumu anlatarak sözlerine başlayan ve kentin şu an ki nüfusunun 81 bine ulaştığını, hızla göç aldığını dolayısı ile çevre, imar ve istihdam konusunda planlamalar yapılmadığı takdirde Aliağa’nın çarpık bir düzenle karşı karşıya kalacağını belirten Hakkı Ülkü “Geçmişte gerek çevre düzenlemesi anlamında gerekse imar konusunda çalışmalar yaptık. Belediye konut kooperatifleri kurarak kimsenin burnu dahi kanamadan Aliağa’yı çarpık kentleşme ve gecekondulaşmadan kurtardık. Fakat o zamandan bu zamana kadar geçen süre içerisinde Aliağa’da nüfus hızla arttı. Biz yaşanabilir kentler oluşturmak için göreve talibiz. Sosyal belediyeciliğin amacı sorunları düzeltmek üzerinedir. Bağlanacak köylerle birlikte köy ve kent arasındaki arazilerin kaderi de bu seçimlerde belirlenecek. 


Biz bu alanları konutlandırmak değil ormanlaştırmak istiyoruz. Deniz gören evler vaat etmiyoruz. Çevre kirliliğinin çok yüksek boyutlara ulaştığı, kanser vakalarının diğer bölgelere göre iki kat olan Aliağa’nın nefes almaya ihtiyacı var. İmara açılacak bölgeler için elbette yerler var bu yöndeki çalışmaları tamamen Aliağa ve halkının çıkarlarına göre yapacağız” dedi.


Amacının Aliağa’ya en iyi ve en doğru hizmeti vermek olduğunu ifade eden Hakkı Ülkü, “Kentler tıpkı insan vücudu gibidir. Bazen vücutta sorun çıkabilir. Mesela bazen 


damarlar tıkanabilir ve müdahaleye ihtiyaç duyar hale gelir. Biz bunu geçmişte Aliağa’ya, ‘kentlerin tüm kimliğini gösteren meydanlar ve bulvarlardır’ mantığıyla hareket ederek Demokrasi Meydanı’nı kazandırarak yapmıştık. Bilirkişi raporu ilk önce ‘Aliağa’nın meydana ihtiyacı yok’ şeklindeydi, fakat biz tekrar bir bilirkişi raporu isteyip bu yanlışı düzelttirdik. İlk başta bazı kesimlerden itiraz edenler bile meydanın Aliağa’ya kazandırılmasından sonra bizi tebrik etti ve teşekkür aldık” dedi.


Çevre kirliliği ile de etkin bir şekilde mücadele edeceklerini belirten Ülkü, “Mevcut çevre kirliliği kesinlikle en aza indirilecek, isteyen istediği gibi çevreyi kirletemeyecek. Bu konudaki yetkilerimizi kesinlikle kullanacağız. Yetkilerimizin yetersiz kaldığı noktalarda sosyal demokrasi anlayışımıza paralel olarak, toplumsal yararı gözeten bir duruş sergileyeceğiz ki; biz bunu zaten geçmişte yapmıştık” dedi.


Geri Dön