24 / 04 / 2024

Altsom Türkiye'de hızlı tren ve nükleer projesiyle ilgileniyor!

Altsom Türkiye'de hızlı tren ve nükleer projesiyle ilgileniyor!

Yatırım Danışma Konseyi toplantısı sırasında konuşan Alstom CEO'su Patrick Kron, hızlı tren ihalesinin yanı sıra, Türkiye'nin nükleer santral projesinin enerji üretimi ayağında türbinlerin tedariki ile ilgilendiklerini söyledi...




Alstom CEO'su Patrick Kron, hızlı tren ihalesinin yanı sıra, Türkiye'nin nükleer santral projesinin enerji üretimi ayağında türbinlerin tedariki ile ilgilendiklerini söyledi.


Yatırım Danışma Konseyi toplantısı sırasında gazetecilerin Alstom'un Türkiye'nin önümüzdeki dönem planlarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Kron, "Hızlı trenle ilgileniyoruz. Ulaştırmanın yanı sıra, nükleer, hidro ve rüzgar santralleriyle ilgili enerji piyasasına bakıyoruz" dedi.


Tüm dünyadaki nükleer türbinlerin üçte birinin Alstom tarafından sağlandığını belirten Kron, Türkiye'deki nükleer santral projesinde enerji üretim kısmı kapsamındaki türbinlerle ilgilendiklerini söyledi. Kron ayrıca, "Trenlerin buji şasilerinin üretimine yönelik yerel bir firmayla ortaklık planlıyoruz" dedi.


Alstom Türkiye Başkanı Adil Tekin'in verdiği bilgiye göre, Alstom bu kapsamda Durmazlar Holding bünyesindeki Duray Ulaşım Sistemleri ile bir ön anlaşma imzaladı. Kron, Türkiye'de hükümetin altyapı projelerine odaklanmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek; ihtiyaç duyulanın ise, ihalelerde rekabet unsurunun sadece fiyatla ölçülmemesi olduğunu söyledi.


Kron, "İhtiyaç duyulan rekabetçiliğin ölçülmesinde teknik kapasitenin de göz önüne alınması. En ucuz fiyatı veren her zaman her iyi olmayabilir" dedi.


Reuters


Geri Dön