29 / 03 / 2024

Altuğ Akbaş: Binalar yalıtımlı olsaydı 9.3 milyar dolar daha az döviz ödenecekti!

Altuğ Akbaş: Binalar yalıtımlı olsaydı 9.3 milyar dolar daha az döviz ödenecekti!

22 yıldır Kale Grubu içinde faaliyet gösteren Kalekim A.Ş. Genel Müdürü Altuğ Akbaş, bugün gerçekleştirilen Kalekim'in basın toplantısında 'Binalar yalıtımlı olsaydı 9.3 milyar dolar daha az döviz ödenecekti' dedi.



Kale Grubu Şirketleri’nin kurucusu İbrahim Bodur tarafından 1973 yılında kurulan Kalekim bugün bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye “seramik yapıştırıcıları” ve “derz dolgu” pazarında en çok tercih edilen ve müşteri memnuniyetini sağlamış lider bir marka olan Kalekim toplantısnda ısı ve ses yalıtımı ile iligli bilgi verildi.


22 yıldır Kale Grubu içinde faaliyet gösteren Kalekim A.Ş. Genel Müdürü Altuğ Akbaş binalardaki yalıtım konusuna dikkat çekerek, Türkiye'deki binalar yalıtımlı olsaydı 9.3 milyar dolar daha az döviz ödenecekti' dedi.


Türkiye’de birinci Avrupa’da 5’inci sırada



Kalekim, kuruluşundan itibaren her türlü yapı kimyasallarının yanı sıra, boya-sıva ile ısı ve su yalıtımı ürünleri üreterek yapı sektöründe öncülüğünü sürdürüyor. Yüzde 50’nin üzerinde pazar payına sahip olarak yapı kimyasalları sektöründe açık ara önde olan Kalekim, bugün üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgesinde birinci, Avrupa’da ise 5’inci sıraya yerleşti. 




Kalekim, Türkiye’de İstanbul, Yozgat, Isparta, Mersin, Erzurum ve Mardin tesislerindeki üretimini artırarak sürdürüyor. Aynı zamanda Kale Grubu'nun ilk yurtdışı yatırımı olan ve Moskova Serpukhov bölgesinde 2008'den itibaren üretim yapan Kalekim Rusya Fabrikası ile birlikte, Kalekim’in yurtiçi ve yurtdışında toplam 8 fabrikası bulunuyor. Yurtiçindeki yapı kimyasalları fabrikaları ve Rusya tesislerinde yıllık toplam 800 bin ton yapı kimyasalı üretim kapasitesine sahip olan Kalekim, İstanbul'da bulunan Kale Boya Sıva işletmesinde yılda 100 bin ton boya ve sıva üretiyor.  




Bugün 65’in üzerinde ülkeye ürünlerini sunan Kalekim, toplam satışları içindeki ihracat oranını yüzde 20’ye yükseltti. Büyüme planlarının merkezine ısı ve su yalıtımını koyan Kalekim, geliştirdiği ısı yalıtım sistemi ile doğalgaz ve elektrik faturalarında yüzde 50’ye varan tasarruf sağlıyor. Her zaman tüketicilere ve profesyonellere teknik çözümler sunan Kalekim, Kale Mantolama ile Türkiye’de ilk kez 10 yıl ürün, 2 yıl uygulama garantisi sunarak binaları koruma altına alıyor. 





Geri Dön