20 / 04 / 2024

Altunizade otel projesine tepki geldi!

Altunizade otel projesine tepki geldi!

İstanbul Altunizade'de otel projesi için 50'ye yakın ağaç kesildi. İnşaat için arazide çalışmalar başlarken, 40 yıllık evlerinden çıkarılmak isten bölge sakinleri ağaç kesimlerine ve yıkımlara karşı direniyor.



İstanbul Altunizade'de içinde yüzlerce meyve ve çam ağacının yer aldığı araziye yapılmak istenen otel projesi için 50'ye yakın ağaç kesildi. İnşaat için arazide çalışmalar başlarken, 40 yıllık evlerinden çıkarılmak isten bölge sakinleri ağaç kesimlerine ve yıkımlara karşı direniyor. 


'Ağaçlar kesilmesin' 

Konut alanı ve yeşil alan olarak planlanmış yaklaşık 18 dönümlük araziye 2010'da yapılan imar planı değişikliğiyle 'otel ve turizm alam' fonksiyonu verildi, böylece otel yapımının önü açıldı. Tapu tahsis belgeleri bulunan bölge sakinlerinin hukuki mücadeleyi Danıştay'da kaybetmeleri ardından arazi Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne geçti. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bir firmaya kiralanan arazi demir bariyerlerle çevrelendi.  Yıkımlarla 40 haneden geriye yalnızca 6 hane kaldı. 2010'da evi yıkılan bölge sakinlerinden Salih Yıldırım, ağaçlan kesilmesin diye mücadele veriyor.  Yıldırım, "Yıkımlar usulsüz bir şekilde, mahalleliye tebligat gönderilmeden yapıldı. Elektriğimizi, suyumuzu kestiler. Burada 30'a yalan ağacım var. Onlar kesilmesin diye mücadele ediyorum. Arazide 400 ağaç var, 50-60 senelik ağaçlar kesilip beton yapılması kabul edilemez Tapu tahsis belgemiz var. Bizle herhangi bir anlaşma yapılmadan, yerlerimizin yıkılarak elimizden alınması hangi adalete sığar?" diyor. 


BirGün 


Geri Dön