29 / 03 / 2024

Altyapı yatırımları hızlanacak!

Altyapı yatırımları hızlanacak!

130 ülkede faaliyet gösteren risk yönetimi şirketi Marsh’ın Türkiye CEO’su Hakan Kayganacı, 15 Temmuz’un ‘siyah kuğu’ tabir edilen ve ‘olması ihtimal dışı’ risk tanımına girdiğini belirterek “Bundan sonraki süreçte altyapı yatırımları hızlanacak” dedi.



Dünyada 130’dan fazla ülkede 27 bin çalışanı bulunan sigorta brokerliği ve risk yönetimi şirketi Marsh Türkiye’nin CEO’su Hakan Kayganacı, 15 Temmuz’un sigortacılık tabirinde ‘siyah kuğu’ tabir edilen ve ‘olması ihtimal dışı’ risk tanımına girdiğini belirterek, darbenin başarısız olmasıyla birlikte Türkiye’de yatırımların hızlanacağını söyledi. Darbe girişimi öncesi sigorta bedellerine baktıklarında yatırımların duraklama dönemine girdiğini gözlemlediklerini söyleyen Hakan Kayganacı “Ama bundan sonra bekleyen yatırımların artabileceğini öngörüyorum. Bundan sonra finansal kriz de olmaz. Çünkü Türkiye girişimcilik konusunda çok hızlı. Bu yüzden Türkiye’nin duraksama döneminden, çok hızlı şekilde çıkacak potansiyeli var” dedi.


YABANCILAR KOLAY ÇIKMAZ

Türkiye’de Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 3. Havaalanı, TANAP ve  Marmaray  başta olmak üzere birçok altyapı projesinin içinde broker olarak bulunduklarını anlatan Kayganacı “Bundan sonraki süreçte altyapı projelerinin de müthiş bir ivme kazanacağını öngörüyoruz. Altyapı projeleri dışında da yatırım bekliyorum” diye konuştu. “Türkiye son 10 yılda ciddi bir büyüme süreci yaşadı” diyen Kayganacı, bundan sonraki süreçte ise sınır güvenliğinin sağlanması durumunda Türkiye’nin 3 katı büyüme elde edilebileceğini anlattı. Kayganacı, Türkiye’de yatırımı bulunan yabancıların da ‘kolay’ bir kararla çıkmasının mümkün olmadığını belirtti. Kayganacı “Mars Türkiye olarak biz de Türkiye’yi ciddi yatırım yapılabilir ülke olarak görüyoruz. İnsan kalitesiyle, büyümesiyle ve vizyonuyla Türkiye ekonomisine güveniyoruz” dedi. Türkiye Varlık Fonu’nun kurulmasının da doğru bir adım olduğunu anlatan Kayganacı “Türkiye varlık Fonu, Türkiye’nin sigortasıdır” dedi. OHAL kararını da doğru bulan Kayganacı “Millete değil, devlete sıkıyönetim söylemi doğru bir söylem” dedi. Kayganacı, terörün gömlek değiştirdiğini, o yüzden terör teminatını genişlettiklerini de anlattı. Türkiye’deki yatırımlarını artıracaklarını da belirten Kayganacı “Şu anda 5 tane ofisimiz var. Bunu 15’lere taşımayı planlıyoruz” diye konuştu.


En büyük risk siber saldırı

Şirketlerin kendisiye ilgili riskleri bilmediğini belirten Kayganacı “Riskleri görüp kriz yönetimi uygulamak önemli. Şirketlere tavsiyem sadece ve sadece maliyet yönetimiyle risk yönetimi yapılmaz. Bazı risklerin çözümü maliyetten de ötedir. Şirketin varlığıyla ilgilidir. Ne yazık ki risk yönetimini maliyet yönetimi olarak algılıyoruz” dedi. 15 Temmuz’un bir aydınlanma olduğunu da belirten Kayganacı “İş yaptığımız partnerin güvenilirliği önümüzdeki dönemde tercih sebeplerinden biri olacak. Bu dönem şirketlerin riskler alıp bilinmeze gidecekleri bir dönem değil” dedi. Son yıllarda alacak sigortasına ilginin arttığını da belirten Kayganacı “Son 12 ayda inanılmaz bir trend var” dedi. Hiç yaşanmamış risklere karşı şirketlerin hazır olması gerektiğini de belirten Kayganacı Türkiye için bundan sonraki süreçte en büyük potansiyel riskin ise siber saldırı olduğunu söyledi.


Star 


Geri Dön