18 / 04 / 2024

Altyapısı ve ulaşım ağı ile Kocaeli yatırımcılar için cazibe merkezi !

Altyapısı ve ulaşım ağı ile Kocaeli yatırımcılar için cazibe merkezi !

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ Dünya Gazetesi'ndeki yazısında; "Sahip olduğu güçlü altyapı ve zengin ulaşım ağı ile birçok ili kıskandıran özelliklere sahip olan kentimiz, ulusal ve uluslararası yatırımcı için bir cazibe merkezi olmuştur." dedi



Sahip olduğu güçlü altyapı ve zengin ulaşım ağı ile birçok ili kıskandıran özelliklere sahip olan kentimiz, ulusal ve uluslararası yatırımcı için bir cazibe merkezi olmuştur. Kocaeli, artık Ar-Ge faaliyetlerinin de gerçekleştirildiği örnek stratejik bir bölge konumunda


Ülkemizde, 'sanayi' denilince kuşkusuz akla ilk gelen illerin başında Kocaeli yer almakta. Sahip olduğu güçlü altyapı ve zengin ulaşım ağı ile birçok ili kıskandıran özelliklere sahip olan kentimiz, ulusal ve uluslararası yatırımcı için bir cazibe merkezi olmuştur. 


Kocaeli'nin bu başarısını elde etmesinde sahip olduğu know how ve kalifiye iş gücü önemli bir faktör olarak görülüyor. Kocaeli, artık sanayinin sadece imalat yaptığı bir alan değil, Ar-Ge faaliyetlerinin de gerçekleştirildiği örnek stratejik bir bölge konumundadır, ilimiz açısından bir diğer önemli fırsat ise marka değerinin hızla yükseldiği bir bölge olmasıdır. 


Kocaeli, tüm lojistik imkanlara sahip Şüphesiz bu noktadaki en önemli avantaj, sahip olunan lojistik tesisler ve ilin coğrafi konumudur. Mevcut 35 limanı, yük ve yolcu taşımacılığına uygun demiryolu ağı, gelişmiş karayolu ulaşımı ve havalimanı ile Kocaeli, ticaretin akıcı ilerlemesi için tüm lojistik imkanlara sahiptir. 


Bölgemiz lojistik ağını daha da değerli kılacak yatırımlara da hızla devam etmektedir. Başta Körfez Geçiş Köprüsü olmak üzere Kuzey Marmara Otoyolu ve yüksek hızlı trenin hayata geçmesi ile Kocaeli, zaten güçlü olan lojistik altyapısını daha da güçlendirecektir. 

Bu noktada lojistik sektöründe yaşanan yoğunluğun planlı yönetilmesi ve sürecin adım atlanmadan sürdürülmesi hatırda tutulması gereken bir husustur. Planlı yönetimin oluşması için ise lojistik merkezlerin kurulumuna ihtiyaç vardır. Bu noktada Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) olarak proje bazlı çalışmalarımız devam etmektedir. Bilindiği gibi bu çalışmalarımız son dönemde Türkiye'nin en önemli limanlarından biri olan Derince Limanı ile hız kazandı. KOTO olarak bu süreçte üzerimize düşen görevi yapmamız, stratejik iş birliğinde pozisyon almamız gerektiğini düşünerek, limana talip olduk. Çünkü biz, 2023 yılındaki 80 milyar dolar ihracat hedefini sadece İstanbul Sanayi Odası (İSO) 500 sıralamasında yer alan şirketlerimizle başarmak değil, KOBİ'lerimizi de bu haklı gururun içine katarak hep birlikte büyümek istiyoruz. Bu da onların lojistik alandaki koşullarını iyileştirmekten geçiyor. Onların dünya ile daha iyi rekabet edebilmelerini sağlamak için fırsat eşitliği yaratmak zorundayız. Amacımız sadece hemşehrilerimizin çıkarlarını koruyarak, onlara daha fazla iş ve daha fazla aş kazandıracak, ticari faaliyetlerde bulunmak. 


Murat Özdağ-Kocaeli Ticaret Odası Başkanı/Dünya Gazetesi Bölge eki


Geri Dön